به گزارش خوبان: نمایندگان مجلس در نهایت پس از کش و قوسهای فراوان کلیات طرح اقدام متناسب و متقابل دولت در اجرای برجام را تصویب کردند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز پارلمان کلیات طرح اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام را مورد بررسی قرار دادند.
وکلای ملت پس از استماع سخنان موافقان و مخالفان طرح مذکور در نهایت کلیات این طرح را با ۱۳۹ رای موافق، ۱۰۰ رای مخالف و ۱۲ رای ممتنع تصویب کردند.
در این جلسه سید بهبول حسینی، کاظم جلالی، ابراهیم نکو و هادی قوامی به عنوان موافقین کلیات طرح و مهرداد بذرپاش، علیرضا زاکانی، حسین طلا و الیاس نادران به عنوان مخالفان طرح مذکور صحبت کردند.
جلسه امروز حاشیههای بسیاری در پی داشت که از جمله آن میتوان به اخطارها و تذکرات متعدد وکلای ملت نسبت به بررسی این طرح در صحن بهارستان اشاره کرد.
تجمع اعتراضی اعضای فراکسیون اصولگرایان و گعده نمایندگان شاخص دو فراکسیون در اطراف صحن علنی مجلس از دیگر حاشیههای جلسه بررسی طرح برجام در صحن بهارستان بود.
وندی شرمن معاون سابق وزیر امورخارجه آمریکا طی نشستی در انستیتو جان اف کندی (وابسته به دانشگاه هاروارد) گفته بود: در مجلس ایران، طرح یک فوریتی برای بررسی برجام مطرح شده است که به ایران این امکان را میدهد تا برجام را تازمانی اجرا کند که عزت ایران حفظ شود. این طرح، بخشهای دیگری هم دارد اما هیچ یک از این بخشها، مانع اجرایی شدن برنامه جامع اقدام مشترک(برجام) که نیاز امروز ما و مورد تاکید کاخ سفید است نمیشود.
در ادامه مشروح مذاکرات امروز مجلس را می خوانید:
جلسه علنی مجلس شورای اسلامی با اعلام علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی آغاز شد. جلسه علنی امروز با حضور ۱۹۹ تن از نمایندگان آغاز به کار کرد که با این حساب، در آغاز جلسه ۸۸ نماینده در صحن حضور نداشتند.
آغاز جلسه علنی مجلس با حضور ظریف و حضور بیش از ۲۰۰ نماینده
در حالی که بررسی طرح یکفوریتی اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران برای اجرای برجام بهعنوان چهارمین دستور کار جلسه علنی مجلس از سوی هیئت رئیسه پارلمان قرائت شد، از ابتدای نشست علنی محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه و عباس عراقچی عضو ارشد تیم مذاکره کننده هستهای در صحن حضور داشتند.
علی لاریجانی هم در حالی زنگ آغاز جلسه علنی را به صدا در آورد که ظریف و حسن قشقاوی معاونش در جایگاه میهمانان دولت در صحن حضور داشتند و به نظر میرسد پیش از آغاز جلسه علنی، یک نشست غیررسمی هم با حضور وزیر امور خارجه و معاونش برگزار شده است.
حسینیان در مخالفت با تغییر دستور کار صحن علنی مجلس:
جریانی پشت طرح برجام میخواهد مجلس را در عمل انجام شده قرار دهد
نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به طرح یک فوریتی برجام گفت: پشت قضیه جریانی را میبینم که میخواهد مجلس را در عمل انجام شده قرار دهد.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز پارلمان تقاضای جمعی از وکلای ملت برای تغییر دستور کار صحن علنی مجلس و بررسی با اولویت طرح اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام را مورد بررسی قرار دادند.
عباس قائدرحمت نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس طی سخنانی به عنوان متقاضی این تقاضای تغییر دستور طی سخنانی اظهار داشت: از آنجا که موضوع برجام بسیار با اهمیت است و باید از ۲۶ مهرماه اجرایی شود لذا لازم است تا هر چه زودتر برجام در مجلس تعیین تکلیف شود. لذا تعداد زیادی از نمایندگان تقاضای دستور کار را امضا کردند تا این طرح در اولویت قرار گیرد.
وی ادامه داد: در این طرح به نکات بسیاری اشاره شده از جمله اینکه ضرورت صیانت از دستاوردها و حقوق ملت ایران در دانش هستهای، رعایت حدود شرعی و قانونی تاکید شده توسط مقام معظم رهبری، جلوگیری و جلوگیری و انسداد از هرگونه راه نفوذ در این طرح مورد تاکید قرار گرفته است.
این نماینده مجلس در خصوص جزئیات این طرح گفت: در این طرح به دولت اجازه میدهیم که به شکل داوطلبانه برجام را اجرا کند. همچنین در این طرح بر فتوای مقام معظم رهبری در مورد عدم استفاده از سلاح هستهای تاکید شده و اقدامات متقابلی برای احقاق حقوق ملت در صورت عدم اجرای تعهدات از سوی طرف مقابل دیده شده است.
در ادامه روحالله حسینیان نماینده تهران به عنوان مخالف تغییر دستور کار صحن علنی مجلس گفت: چرا مجلس باید قبل از اینکه کمیسیون برجام کار خود را نهایی کند، طرحی بدهند و برجام را تایید کند در حالیکه برجام هنوز به تایید مجلس نرسیده که مجلس بخواهد یک طرح را تصویب کند و یک حاشیه بر متن بزند.
وی ادامه داد: برجام یک عهدنامه طرفینی است که یک طرف آن ۱+۵ و یک طرف دیگر ایران است لذا نمیشود با اضافه کردن و یا کم کردن و پاورقی زدن در آن دست برد.
حسینیان ادامه داد: آییننامه داخلی مجلس به هیئت رئیسه اجازه داده که اگر یک فوریت طرحی به تصویب رسید، حداقل ۱۰ روز در کمیسیونهای تخصصی مورد بررسی قرار گیرد و سایر کمیسیونها نظر خود را در این باره اعلام کنند اما اینقدر برای اجرای این طرح دستپاچه هستید که کمیسیون امنیت ملی در عرض ۲۴ ساعت و بدون اینکه نظر کمیسیونهای فرعی را بگیرد این طرح را به تصویب میرساند.
وی با تاکید بر اینکه طرح یک فوریتی حداقل باید ۱۰ روز در کمیسیونها بمانند تا نمایندگان اظهار نظر کنند گفت: چه مسئلهای پشت قضیه است که شما با دستپاچگی نمایندگان را در مقابل یک عمل انجام شده قرار میدهید.
وی افزود: این مصوبه در تاریخ به عنوان ترکمانچای دوم و گلستان سوم باقی خواهد ماند. همچنین مجلس نباید در مورد این مسئله پراهمیت، چشمبسته عمل کند و نداند قرار است چه چیزی را به تصویب برساند.
حسینیان در پایان تاکید کرد: اگر این طرح از طریق رویه قانونی خود آمده بود ما مخالفتی با آن نداشتیم، اما اکنون در پشت قضیه جریانی را میبینیم که میخواهد مجلس را در مقابل عمل انجام شده قرار دهد و قراردادی را به تصویب برساند که هیچ عزتی برای جمهوری اسلامی ایران ندارد.
علی لاریجانی در پاسخ به بخشی از تذکر حسینیان گفت: اینکه گفتید که هیئت رئیسه عجله کرده و دستهایی پشت کار است باید بگویم اینطور نیست و ۱۰ روزی که فرمودید باید طرحها در کمیسیونها بمانند مربوط به طرحهای عادی است و به طرحهای فوریتی مربوط نمیشود. همچنین این طرح دو ماه است که در مجلس مطرح است.
در ادامه کمالالدین پیرموذن نماینده مردم اردبیل در مجلس طی سخنانی در موافقت با تغییر دستور کار صحن علنی مجلس اظهار داشت: نگاه غالب نمایندگان به برجام بر اساس نگاه فراجناحی و منافع ملی است و این طرح چکیده توافق دو فراکسیون است و قاطبه نمایندگان یار این طرح هستند.
وی افزود: نمایندگان با دولت در خصوص این طرح همدل و همزبان هستند و تنها عدهای از کاسبان تحریم و افرادی که منافعشان به تحریمها گره خورده است در این زمینه کارشکنی میکنند.
وی در پایان گفت: مجلس رکن رکین جمهوریت نظام است و اجازه نمیدهد که تعداد اندکی بخواهند مجلس ایران را پیش جهانیان بیمقدار کنند.
رسایی در اخطار قانون اساسی:
برخی وزرا حتی حاضر نشدند از برجام در کمیسیون ویژه و شورای عالی امنیت ملی دفاع کنند
نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به طرح یک فوریتی برجام گفت: دوستانی که در بیانیه ۱۶۵ امتیاز برای برجام برشمردند و یک عیب هم از آن نگرفتند، خودشان طرح آوردهاند و میگویند چون برجام عیب دارد باید آن را مشروط کنیم.
حجت الاسلام حمید رسایی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز پارلمان در اخطاری با استناد به اصل ۷۷ و ۱۲۵ قانون اساسی اظهار داشت: این دو اصل قانون اساسی صراحت دارد که تمامی موافقتنامهها باید به صورت لایحه به مجلس بیاید. در واقع دولت باید این موافقتنامه ها را در هیئت دولت به تصویب برساند و سپس به شکل یک لایحه به مجلس تقدیم کند.
وی ادامه داد: برجام یک موافقتنامه است و نمیشود آن را توجیه کرد اما دولت حتی برجام را در هیئت دولت هم نبرده است و برخی از وزرا حتی حاضر نشدند در جلسه کمیسیون برجام و در شورای عالی امنیت ملی از برجام دفاع کنند.
رسایی با بیان اینکه دولت برجام را به صورت لایحه به مجلس ارائه نداد، گفت: در حالی که دولت حاضر نشد چنین لایحهای به مجلس بدهد ما داریم آن را به شکل یک طرح در مجلس مطرح کرده و به صورت ضمنی آن را تصویب میکنیم و جای سوال است که آیا دولت باید برای ما ریلگذاری کند یا ما برای دولت ریلگذاری کنیم؟
نماینده تهران تاکید کرد: دولت قانونشکنی کند، لایحه ندهد، بعد ما را مجبور کند که طرح ارائه دهیم. آن هم طرحی که به صورت ضمنی برجام را تایید میکند. بنده مخالفتی با این نمیکنم اما از آقای رئیس جمهور و آقای ظریف میپرسم شما که میگویید برجام باعث شده ابرقدرتها در مقابل ایران تعظیم کنند، پس چرا لایحه آن را به مجلس نمیدهید؟
وی ادامه داد: ما با یک طرح داریم چیزی را که باید در لایحه باشد، تصویب میکنیم. آن هم طرحی که از سوی افرادی تهیه شده که ۵ نفر از آنها نامه نوشتند و ۱۶۵ امتیاز برای برجام برشمردند و بعد همین افراد چنین طرحی را آوردند و میگویند چون برجام عیب دارد، باید با یک طرح آن را مشروط کنید.
رسایی با بیان اینکه این طرح به صورت ضمنی برجام را تایید میکند، گفت: دولت لایحه به مجلس بیاورد و ما آن را مورد بررسی قرار میدهیم.
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در پاسخ به این اخطار گفت: استناد شما درست نیست چرا که در این اصول قانون اساسی گفته شده که موافقتنامهها باید به تصویب مجلس برسد.
احمد توکلی:
هیئت رئیسه از حیثیت کمیسیون برجام دفاع نکرد
احمد توکلی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی صبح امروز پارلمان در تذکری با استناد به بند ۱۱ ماده ۲۴ آئیننامه داخلی مجلس اظهار داشت: در این بند تصریح شده که حفظ حیثیت مجلس وظیفه هیئت رئیسه است اما هیئت رئیسه از حیثیت کمیسیون برجام دفاع نکرد.
وی تصریح کرد: برخوردی که با کمیسیون برجام صورت گرفت، مناسب نبود؛ وقتی که به روش کمیسیون اعتراض کردند و اعتراض نابجایی هم بود اما هیئت رئیسه از کمیسیون، دفاع نکرد.
توکلی گفت: کمیسیون ۴۰ روز زحمت کشید و تلاش کرد و جلسات مختلفی برگزار کرد و حقایقی از برجام را نقد کرد اما هیئت رئیسه دفاع نکرد. البته شما در ابتدا از کمیسیون دفاع کردید اما بعد از اینکه مورد حمله قرار گرفت دفاعی نکردید.
نماینده تهران در مجلس بر همین اساس افزود: کمیسیون برجام حقایقی را از برجام مطرح کرد که برخیها خوششان نیامد و بعد این افراد رفتند به کار کمیسیون اعتراض کردند در حالی که گزارش کمیسیون ۶ به ۴ رای آورده بود. لذا بنده از هیئت رئیسه میخواهم وقتی کمیسیونی که از ارکان مجلس است، مورد هجمه قرار میگیرد، هیئت رئیسه باید از آن دفاع کند.
در پاسخ به تذکر احمد توکلی اعلام شد:
علی لاریجانی: از مصوبه کمیسیون برجام دفاع میکنیم
رئیس مجلس درباره برخی هجمهها به مصوبه کمیسیون ویژه برجام گفت: نباید جواب هر کسی که هر حرفی میزند را داد؛ ما همیشه از مصوبات کمیسیونها دفاع میکنیم چون ارکان مجلس هستند.
علی لاریجانی رئیس مجلس خطاب به توکلی گفت: ما که از کمیسیون برجام دفاع کردیم توکلی نیز خطاب به لاریجانی گفت: شما پس از اینکه کمیسیون مورد هجمه قرار گرفت دفاع نکردید قبل از آن دفاع کردید.
لاریجانی هم بر همین اساس گفت: هر کسی که هر حرفی میزند که نباید جواب آن را داد؛ ما همیشه از مصوبات کمیسیونها دفاع میکنیم چرا که کمیسیونها از ارکان مجلس هستند اما در جامعه این بحثها زیاد است.
طرح اقدام متقابل دولت در اجرای برجام در اولویت بررسی در صحن مجلس قرار گرفت
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز پارلمان با تقاضای تغییر دستور کار صحن علنی مجلس و بررسی بااولویت طرح یکفوریتی اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام را مورد بررسی قرار دادند.
بیش از ۵۰ نفر از وکلای ملت تغییر دستور کار صحن علنی مجلس را درخواست کردند تا طرح اقدام متقابل و متناسب ایران در اجرای برجام با اولویت در صحن علنی بررسی شود.
پس از سخنان متقاضی، مخالف و موافق این تقاضای دستور کار، در نهایت این تقاضا با ۱۳۳ رأی موافق، ۹۶ رأی مخالف و ۱۰ رأی ممتنع از مجموع ۲۴۴ نماینده حاضر در صحن علنی مجلس به تصویب رسید.
یکفوریت طرح اقدام متقابل و متناسب دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام در روز یکشنبه هفته گذشته به تصویب رسید و امروز چهارمین دستور کار صحن علنی مجلس بود که با تصویب بررسی بااولویت آن، هماکنون رسیدگی به کلیات و جزئیات آن در صحن علنی مجلس آغاز شد.
اعتراض اعضای فراکسیون اصولگرایان به روند بررسی طرح برجام در مجلس
جمعی از اعضای فراکسیون اصولگرایان مجلس با تجمع در مقابل تریبون مجلس نسبت به روند بررسی طرح برجام در صحن علنی مجلس اعتراض کردند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی پس از تصویب تقاضای تغییر دستورکار صحن علنی مجلس و بررسی با اولویت طرح اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام، موافقت کردند.
پس از در دستور کار قرار گرفتن این طرح، دو موافق و دو مخالف درباره کلیات طرح مذکور صحبت کردند. اما در خلال این سخنان مهرداد لاهوتی نماینده مردم لنگرود در مجلس در تذکری، اظهار داشت: طبق ماده ۱۱۲ آئین نامه داخلی مجلس در مورد عهدنامهها باید سه ساعت در مجلس وقت گذاشته شود و طرحها و لوایح مهم نمایندگان میتوانند ۱۵ دقیقه صحبت کنند.
علی لاریجانی در پاسخ به این تذکر نیز گفت: اینکه مجلس باید سه ساعت وقت بگذارد صحیح است اما در آئین نامه مدت نطق در این باره برای دو موافق و دو مخالف درنظر گرفته شده است در حالی که دوستان میخواستند بیشتر از این تعداد صحبت کنند لذا طبیعتاً زمان نطق هر نماینده کاهش مییابد.
در خلال این سخنان جمعی از نمایندگان فراکسیون اصولگرایان مجلس در مقابل تریبون مجلس تجمع کردند و اعتراضی نسبت به روال بررسی طرح اقدام متقابل و متناسب دولت در صحن علنی مجلس داشتند.
علی لاریجانی نیز پس از این مخالفتها پیشنهاد داد که در ادامه بررسی کلیات طرح مذکور، دو موافق و دو مخالف دیگر هر کدام ۱۵ دقیقه صحبت کنند که این پیشنهاد با ۱۴۶ رأی موافق، ۳۳ رأی مخالف و ۱۰ رأی ممتنع به تصویب رسید.
همچنان بررسی کلیات طرح اقدام متناسب و متقابل ایران در اجرای برجام در دستور کار مجلس قرار دارد.
بذرپاش در مخالفت به طرح یک فوریتی برجام:
مذاکرهکنندگان اظهارات وندی شرمن را تکذیب کنند
عضو هیئترئیسه مجلس در مخالفت با کلیات طرح یک فوریتی برجام، با اشاره به اظهارات اخیر وندی شرمن گفت: مذاکرهکنندگان اظهارات وندی شرمن را تکذیب کنند.
مهرداد بذرپاش عضو هیئترئیسه مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز در مخالفت با کلیات طرح یک فوریتی برجام در مجلس، اظهار داشت: چرا ما کاری انجام دادیم که مجلس دو تکه شد. اگر مسیر خود را که همان کمیسیون برجام بود طی میکرد، وضع بهتر بود. کمیسیون امنیتملی و سیاستخارجی مجلس در کمتر از دو ساعت طرح به این مهمی را بررسی کرده و ۲۰۰ پیشنهاد دیگر را رد کرده است. به نظر شما این درست است؟
وی با اشاره به آمارهایی درباره نتایج نظرسنجی مردم درباره برجام، گفت: این اعداد که میگویند ۹۰ درصد یا ۷۰ درصد مردم موافق برجام هستند، این نشان میدهد که آنها خودشان را با صحنه سیاسی تنظیم کردهاند.
این نماینده مجلس خطاب به نمایندگان با بیان اینکه کسی منتظر من و شما نیست، آیا دولت منتظر مجوز من و شماست؟ تصریح کرد: شروع کردند به خطی که هر روز تاخیر این قدر میلیارد به کشور ضرر میزند. این دورغ محض است. این چه حرفی است که میزنند. اصلاً قرار نبود زودتر از ۲۶ مهرماه برجام اجرا شود؛این خلافی است که در تاریخ میماند.
بذرپاش افزود: حتماً دولت در روز اجرا، توافق را اجرا خواهد کرد و منتظر من و شما یعنی مجلس نخواهد بود. آیا تاکنون گفتهاند که ما منتظر مجلس هستیم؟
وی با اشاره به سخنان موگرینی گفت: یکی از دوستان دولت گفته که ما منتظر مجوز هستیم، حتی بعد از سخنان رهبر معظم انقلاب. من خواهش دارم که یکی از اعضای تیم مذاکرهکننده امروز جواب خانم شرمن را بدهد.
بذرپاش ادامه داد: خانم شرمن عضو تیم مذاکرهکننده هستهای آمریکا گفته “هیچ یک از بخشهای طرح یک فوریتی مجلس مانع اجرایی شدن برجام نیست که نیاز امروز ما و کاخ سفید باشد. آقای روحانی میخواهد اجرای برجام قبل از انتخابات باشد.” یک نفر از اعضای تیم مذاکرهکننده این اظهارات را تکذیب کند.
وی افزود: آیا ما نباید حساس باشیم؟ چه میزان تحریم باقی میماند؟ اگر طرف مقابل تحریمها را به هر بهانهای برگرداند، تکلیف چیست؟ چند سال دیگر همه ما عوض شدهایم و این سند است که حرف میزند. این طرح در عرض کمتر از دو ساعت در کمیسیون بررسی کرده و کمیسیون اصلی که ۵۰ روز به بررسی آن پرداخته را رها میکنند.
بذرپاش اضافه کرد: در اینکه برجام حفرههای امنیتی دارد شکی نیست. اعضای کمیسیون دیدند مسئولان نظامی چه حفرههای امنیتی و نگرانکنندهای را در برجام ذکر کردهاند. ما نباید این مسئله را در طرح ببینیم؟ طرح صیانت را تصویب کردیم، اما هیچکدام از بندهای آن اجرا نشد. اکنون نیز این طرح را تصویب کرده و اجرا نمیکنید و بعد میگوییم نتوانستیم آن را اجرا کنیم. پس چرا شما اصرار میکنید چیزی را تصویب کنید که قرار نیست اجرا کنند؟ کسی منتظر شما نیست، کسی دنبال شما برای تصویب نیست.
تذکر بروجردی و انتقاد بذرپاش از مدیریت جلسه مجلس
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس طی تذکری به مخالفت نماینده مردم تهران با طرح اقدام متقابل هستهای ایران اعتراض کرد.
علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در تذکر آئیننامهای با استناد به ماده ۷۹ آئین نامه داخلی مجلس به مخالفت مهرداد بذرپاش با طرح اقدام متقابل ایران در اجرای برجام، گفت: برادر عزیزمان آقای بذرپاش خودشان از طراحان و تیم تهیه طرح اقدام متقابل ایران بودند و حتی آقای رسایی پیشنهاد جایگزین را مطرح کردند لذا ایشان از تمام ابعاد این طرح آگاه هستند.
بعد از تذکر بروجردی، بذرپاش با بیان اینکه بنده اسمی از آقای بروجردی نبردم اما ایشان به من تذکر دادند و حالا که وی اسم بنده را بردند باید وقت تذکر داشته باشم، از نحوه مدیریت جلسه انتقاد کرد.
هادی قوامی در موافقت با طرح “برجام”:
مهمترین آثار توافق بهبود شرایط اعتبارات اسنادی است
نماینده اسفراین گفت: مهمترین آثار توافق بهبود شرایط اعتبارات اسنادی یا ال سی است.
هادی قوامی نماینده مردم اسفراین به عنوان موافق طرح برجام گفت: اگر این طرح تصویب نشود، باید ارزیابی کنیم که چه اتفاقاتی برای کشور رخ خواهد داد؟ آیا با تصویب برجام شرایط بهتر خواهد شد؟ ۲۶ مهر برجام عملی می شود. لذا لازم است به گفته مقام معظم رهبری در مجلس برجام مورد بررسی و بحث قرار گیرد.
وی ادامه داد: باید مجلس در این حوزه اقدامات شایسته ای انجام دهد. دوستانی هم که تذکر می دهند، به اصول حساس هستند و این قابل تقدیر است. اما اگر شما که به مواد و بند هایی از قانون اساسی حساس هستید ای کاش به همه اصول حساس بودید، اگر به اصل ۴۳ حساس بودید یا اقتصاد مقاومتی را از دولت قبل پیگیری می کردید، امروز در شرایط بهتری بودیم و می توانستیم چانه زنی بهتری داشته باشیم، شاید امروز اقدامات شایسته تری می توانستیم انجام دهیم.
نماینده اسفراین تاکید کرد:چرا بعضی از دوستان در موردبعضی مواد قانون اساسی بی تفاوت هستند و تنها به بخشی از مسائل تاکید دارند، همکاران باید همدلی و جهتی را مد نظر قرار دهند، همان طور که مقام معظم رهبری تاکید داشتند نباید انشقاقی میان نیروهای انقلابی رخ دهد، نباید کاری کنیم که نیروهای انقلاب به دو دسته سیاه و سفید تقسیم شوند، باید به این مسائل دقت شود.
قوامی تصریح کرد: باید آثار و برکات برجام مورد بررسی قرار گیرد. مهمترین آثار توافق بهبود شرایط اعتبارات اسنادی یا ال سی است. با تصویب برجام واردات کالاهای سرمایهای تسهیل خواهد شد، لذا اگر دنبال اقتصاد مقاومتی هستیم اگر هدفی را دنبال میکنیم، باید شرایط تسهیل واردات کالاهای سرمایهای بهبود یابند.
وی خاطرنشان کرد: باید هزینه مبادله کالای شرکتهای تولید کننده کاهش یابد، امروز وضعیت رکود عمق بسیاری پیدا کرده است، نباید بگذاریم شرایط فعلی در اقتصاد کشور ادامه یابد زیرا ممکن است خسارات جبران ناپذیری برای تولیدات داخلی رخ دهد.در شرایط فعلی هزینه تجارت ۱۵ درصد افزایش می یابد و این امر سبب می شود تا تجارت از روال غیرمعمول کار انجام شود و این مسئله ضرر بسیاری برای کشور دارد.
نماینده مردم اسفراین گفت: اگر میخواهیم در حوزه تجارت رقابت بینالمللی داشته باشیم، اگر می خواهیم با تولید کالای داخل با کالاهای خارجی رقابت کنیم باید برای واردات کالاهای سرمایهای اقدام کنیم و شرایط را برای یک جهش اقتصادی فراهم کنیم، باید سهم صنایع پتروشیمی ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش یابد و به جایگاه واقعی خود بازگردد، باید طرح برجام اجرایی شود و دست دولت در این حوزه بازگذاشته شود، باید با اجرایی کردن برجام از عزت مردم دفاع کنیم. قطعا مجلس هم جنبههای نظارتی خود را انجام داده و به دولت کمک خواهد کرد.
زاکانی در تذکر آئیننامهای:
مجلس ایران طرحی که رضایت وندیشرمن را تامین کند، تصویب نخواهد کرد
نماینده مردم تهران با اشاره به اظهارات روز گذشته وندی شرمن مبنی بر دفاع از طرح یک فوریتی کمیسیون امنیت درباره برجام، عنوان کرد: او اعلام کرده این طرح تمام خواستههای آمریکا را تأمین میکند اما مجلس ایران زیر بار این حرف نخواهد رفت.
علیرضازاکانی نماینده مردم تهران صبح امروز در تذکری آییننامهای اظهار داشت: بنده در تذکر شفاهی هم قید کردم، تذکر بنده در خصوص عدم رعایت آیین نامه در سیر رسیدگی به طرح یک فوریتی مجلس درباره برجام است.
وی گفت: تذکر بنده درباره مبهم بودن برخوردکردن و عدم انعکاس آن به کمیسیون تخصصی توسط هیئت رئیسه مجلس است.
رئیس کمیسیون ویژه بررسی برجام با اشاره به اینکه کمیسیون برجام ۴۰ شبانه روز تلاش کرده است و گزارشی را تهیه کرد که ماحصل آن در صحن علنی مجلس خدمت نمایندگان محترم اعلام شد، ادامه داد: ماحصل آن به گزارشی رسیدیم که مبتنی بر قواعد کمیسیون های مجلس به تصویب رسید و به لطف خدا در صحن منعکس شد، اما شما آقای لاریجانی این طرح را از دو ماه قبل آماده کرده بودید سپس به دو فراکسیون موکول کردید و فراکسیون اصولگرایان با اهتمام به این موضوع که مشکل ملی است و باید آن را از طریق تفاهم حل کنند، وارد صحبت شد که در نهایت و در حضور شما آنچه که مورد توجه فراکسیون اصولگرایان بود مورد دقت واقع نشد و نکات مهم حذف شد.
زاکانی در همین زمینه گفت: ما آن زمان در صحن مجلس سکوت کردیم و گفتیم از طریق قانونی و به واسطه ماده قانونی امکان تصحیح مشکلات داخل این طرح وجود دارد طرحی که بیشتر به یک بیانیه سیاسی معطوف است تا طرحی که بتوان در چارچوب قانونگذاری آن را قرار داد.
وی با اشاره به اظهارات روز گذشته وندی شرمن مبنی بر دفاع از طرح یک فوریتی کمیسیون امنیت درباره برجام، عنوان کرد: او اعلام کرده این طرح تمام خواستههای آمریکا را تأمین میکند اما مجلس ایران زیر بار این حرف نخواهد رفت.
نماینده مردم تهران در مجلس با خطاب قرار دادن لاریجانی گفت: شما از فراکسیون هزینه کردید از دفتر و دبیرخانه هزینه کردید درحالی که دستخطهای دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی دست بنده هست که اشکالات جدی به این طرح وارد کردند.
زاکانی ادامه داد: ما در اینجا باز هم سکوت کردیم و این گزارش به کمیسیون امنیت موکول شد. کمیسیون برخلاف نص صریح ماده ۱۴۵ قبل از جمع آوری نظرات کمیسیونهای فرعی به آن رسیدگی کرد ونتیجه رسیدگی را با حداقل تغییراتی به صحن مجلس ارائه داد.
حجتالاسلام حسینیان در اخطار قانون اساسی:
آقایان ظریف و صالحی در مذاکرات هستهای بارها از خطوط قرمز عبور کردهاند
نماینده مردم تهران در مجلس با تاکید بر اینکه آقای ظریف و صالحی در مذاکرات بارها از خطوط قرمز عبور کردهاند گفت: برجام عبورگاهی از خطوط قرمز مقام معظم رهبری است.
حجتالاسلام روحالله حسینیان نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز پارلمان در اخطاری با استناد به اصل ۵۳ قانون اساسی، اظهار داشت: براساس این اصل هرگونه قرارداد که موجب سلطه بیگانه به منافع طبیعی، اقتصادی، فرهنگ، دفاعی و دیگر شئون کشور شود، ممنوع است.
وی ادامه داد: نگویید که ایران NPT را پذیرفته، پس نظارت را پذیرفتهایم، چرا که بین نظارت و سلطه فرق است. نظارت به این معناست که ناظر میآید و اعمال کشور را زیر نظر میگیرد و هرگاه انحرافی در اقدامات کشور پیدا شود، ناظر اعلام میکند، اما دخالت و سلطه مسئله دیگری است.
این نماینده مجلس تصریح کرد: در برجام چند جا اجازه دادند بیگانگان تصمیمگیری کنند، در حالی که طبق قانون اساسی این سلطه بیگانگان محسوب میشود. سلطه یعنی اینکه در امور کشور مدنظر دخالت میکنند. بر این اساس، در سند برجام ما آمدهایم ۱۰ و ۱۵ سال یا ۲۵ سال کشورمان را از توسعه و تحقیق محدود کردیم و به بیگانگان اجازه دادیم پس از این مدت در مورد ما نتیجهگیری کنند، لذا این یک سلطه علنی است.
حجتالاسلام حسینیان گفت: در مورد موشکهای بالستیک در برجام نکاتی مطرح شده که سلطه بیگانگان در کشور ما محسوب میشود.
وی با اشاره به اصل ۱۱۰ قانون اساسی خاطرنشان کرد: براساس این اصل، یکی از وظایف مقام معظم رهبری تعیین سیاستهای کلی نظام است. مقام معظم رهبری بارها در مورد مذاکرات خطوط کلی را اعلام کردهاندو خطوط قرمز را مشخص کردند، اما متاسفانه آقایان ظریف و صالحی در این مذاکرات بارها از خطوط قرمز اعلام شده رهبری عبور کردهاند و این برجام عبورگاهی از خطوط قرمز رهبری است.
نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: براساس اصل ۱۲۵ قانون اساسی، مقاولهنامهها و موافقتنامهها باید پس از تصویب مجلس به رئیسجمهور برسد. الان رئیسجمهور میگوید من امضا نمیکنم و وزیر خارجه میگوید امضای من نمادین است. سوال من این است که چرا مجلس را وارد کاری کنیم که اصل آن غیرقانونی است؟
وی در پایان گفت: ما اصلا برجام را به رسمیت نمیشناسیم، پس چرا مسئولیت برجام را بر گردن مجلس میاندازیم؟
علی لاریجانی در پاسخ به این تذکر گفت: در قانون اساسی تصریح شده که مجلس موافقتنامهها را تصویب کند و ما هم داریم برجام را بررسی میکنیم، لذا این اشکال وارد نیست.
رئیس مجلس ادامه داد: اگر نظارت آژانس بر معادن ۲۵ سال است، اسم آن سلطه نمیشود. مگر آژانس در حال حاضر بر سایت نطنز نظارت ندارد؟ وقتی ما ان پی تی را پذیرفتهایم این نظارتها جزئی از آن است و سلطه نیست.
نادران در مخالفت با کلیات طرح اقدام متناسب و متقابل دولت در اجرای برجام:
ردپای گزارش کمیسیون ویژه در کجای طرح پیشنهادی مشاهده میشود؟/ طرحهای مهم باید دو شوری مورد رسیدگی قرار گیرند
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: نمایندگانی که به امید تغییر جزییات به کلیات طرح اقدام متناسب و متقابل دولت در اجرای برجام رای میدهند یا رئیس مجلس را نشناختهاند و یا سادهلوحی میکنند.
خبرگزاری فارس: ردپای گزارش کمیسیون ویژه در کجای طرح پیشنهادی مشاهده میشود؟/طرحهای مهم باید دو شوری مورد رسیدگی قرار گیرند
به گزارش فارس، الیاس نادران در جلسه علنی امروز مجلس (۱۹ مهر ۹۴) و در جریان مخالفت با کیات طرح یک فوریتی اقدام متناسب و متقابل دولت در اجرای برجام گفت: تقاضا میکنم که موافقتها و مخالفتها با دقت انجام شود تا تصمیمی اتخاذ کنیم که برای خوشایند کسی نباشد.
وی افزود: اگر دولت احتیاج میدید که باید مصوبهای از مجلس داده شود که براساس آنچه که در طرح اقدام متناسب و متقابل دولت در اجرای برجام پیشنهاد شده مورد تصویب قرار گیرد چرا چنین کاری نکرده است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: برخی نمایندگان میگویند در تهیه طرح مذکور با شورای امنیت و فراکسیونهای مختلف هماهنگیها به عمل آمده است. بنده نه تابع فراکسیونهای مختلف هستم و نه تابع شورای عالی امنیت ملی بنده تابع مصوبات،آییننامه داخلی مجلس و قانون اساسی هستم. قانون اساسی چنین اختیاری را به هیچ فراکسیونی و شورای عالی امنیت ملی نمیدهد. مجلس مطابق اصول قانون اساسی و مطابق آیین نامه داخلی باید به موضوع رسیدگی کند و طبق آیین نامه داخلی هم رسیدگی دو شوری است.
نادران اضافه کرد: وقتی طرحی دارای اهمیت است و زمانی که یک موافقتنامه مهم در دستور کار قرار میگیرد باید دو شوری مورد رسیدگی قرار گیرد و نه یک شوری.
وی افزود: به فرض که بازار منتظر تصمیمات برجام و تصویب و یا عدم تصویب آن باشد.دولت چرا معطل کرده و چرا وزرا دو سال و نیم است که دست روی دست گذاشتهاند. آن زمانی که دولت دستشان نبود می گفتند ۲۰ درصد مشکلات کشور به تحریمها مرتبط است امروز که دولت دستشان است از ابتدای کار دولت دست روی دست گذاشتهاند و در حوزه اقتصادی کار را به جایی رساندهاند که وزرای دولت از ناکارآمدی و کم کاری و از فشاری که به اقتصاد کشور آمده دادشان درآمده است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس اظهار داشت:مسئولان دولتی میگویند که ما هر روز از تحریمها ضرر میکنیم. اگر ما از تحریمها هر روز ضرر میکنیم و در این دو سال و نیم مسئولیتش برعهده مسئولین دولتی است و از ۲۶ مهر به بعد برعهده دیگران است و مسئولیت کار تا ۲۶ مهر را چه کسی میپذیرد.
دولت مسئولیت و فشار اقتصادی و معیشتی را میپذیرد که مابقی ان را به گردن دیگران میاندازد.
نادران خاطرنشان کرد: دولت چرا ناکارآمدی خود را به گردن تحریم میاندازد. قرار بود اقتصاد مقاومتی اجرا شود چه شد.
وی افزود: اینکه در بند ۱ طرح پیشنهادی فتوای رهبر معظم انقلاب رهبری در حرام بودن استفاده از سلاح هستهای قانونی شده و این یعنی اینکه ما در مجلس مصوب میکنیم که فتوای رهبر معظم انقلاب درست است. را قانونی است و اشکالی ندارد این کار وهن ماست، وهن رهبری است و یا که داریم دیگران را بازی میدهیم. در پس این نوشتهها چیست؟
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: کمیسیون ویژه بررسی برجام ۴۰ روز متن برجام را مورد رسیدگی قرار داد و گزارشی را منتشر و در صحن علنی مجلس قرائت کرد رد پای این گزارش در کجای طرح پیشنهادی مشاهده میشود. کمیسیون امنیت ملی باید پاسخ دهد اشکالاتی که در کمیسیون ویژه بررسی برجام مورد رسیدگی قرار گرفته کدام یک از دغدغههای مطرح شده در طرح پیشنهادی رفع شده است.
نادران خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب بارها مجلس هفتم را به خاطر وضع قانون الزام دولت به تجدید نظر در همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی مصوب سال ۱۳۸۴ مورد تقدیر قرار دادند و مجلس در طرح پیشنهادی خود همین قانون و مصوبه سه ماه قبل مجلس که با هماهنگی شورای عالی امنیت ملی و اعمال نظر رئیس و بعضی از بزرگان مجلس لغو میشود.
وی افزود: در قانون الزام دولت به حفظ دستاوردهای هستهای آمده است که طبق اصول ۷۷ و ۱۲۵ قانون اساسی اگر بناست توافقنامه ای به تصویب برسد باید به صورت لایحه از مسیر دولت به مجلس بیاید و این مصوبه در طرح پیشنهادی جدید لغو می شود و این کرامتی است که از این طرح خارج میشود. طرح اقدام متناسب و متقابل دولت در اجرای برجام یک مصوبه است برای ذلت ایران و خط کشیدن بر روی همه آرمانهای ملت ایران.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در پایان گفت: عده ای با کلیات و جزییات طرح پیشنهادی موافقند که خودشان میدانند و عده ای هم به تصور اینکه به کلیات رای دهند بعد در جزییات خواهند توانست پیشنهادات خود را جایگزین کنند به کلیات رای می دهند که من خطاب به گروه دوم میگویم شما یا آقای رئیس را نشناخته اید یا ساده لوحی میکنید برای اینکه فکر میکنید چیزی را میشود تصویب کرد و جایگزین آنچه کرد که کمیسیون امنیت ملی در صحن تقدیم کرده است. این تجربه در دو سه روز آینده مشخص میشود.
زاکانی در تذکر آئیننامهای خبر داد
درخواست شمخانی از لاریجانی برای خروج طرح برجام از دستورکار مجلس
نماینده مردم تهران از درخواست دبیرشورایعالی امنیت ملی از رئیس مجلس شورای اسلامی برای خروج طرح برجام از دستورکار مجلس خبر داد.
علیرضازاکانی نماینده مردم تهران صبح امروز در تذکری آییننامهای اظهار داشت: بنده در تذکر شفاهی هم قید کردم، تذکر بنده در خصوص عدم رعایت آیین نامه در سیر رسیدگی به طرح یک فوریتی مجلس درباره برجام است.
وی گفت: تذکر بنده درباره مبهم بودن برخوردکردن و عدم انعکاس آن به کمیسیون تخصصی توسط هیئت رئیسه مجلس است.
رئیس کمیسیون ویژه بررسی برجام با اشاره به اینکه کمیسیون برجام ۴۰ شبانه روز تلاش کرده است و گزارشی را تهیه کرد که ماحصل آن در صحن علنی مجلس خدمت نمایندگان محترم اعلام شد، ادامه داد: ماحصل آن به گزارشی رسیدیم که مبتنی بر قواعد کمیسیون های مجلس به تصویب رسید و به لطف خدا در صحن منعکس شد، اما شما آقای لاریجانی این طرح را از دو ماه قبل آماده کرده بودید سپس به دو فراکسیون موکول کردید و فراکسیون اصولگرایان با اهتمام به این موضوع که مشکل ملی است و باید آن را از طریق تفاهم حل کنند، وارد صحبت شد که در نهایت و در حضور شما آنچه که مورد توجه فراکسیون اصولگرایان بود مورد دقت واقع نشد و نکات مهم حذف شد.
زاکانی در همین زمینه گفت: ما آن زمان در صحن مجلس سکوت کردیم و گفتیم از طریق قانونی و به واسطه ماده قانونی امکان تصحیح مشکلات داخل این طرح وجود دارد طرحی که بیشتر به یک بیانیه سیاسی معطوف است تا طرحی که بتوان در چارچوب قانونگذاری آن را قرار داد.
وی با اشاره به اظهارات روز گذشته وندی شرمن مبنی بر دفاع از طرح یک فوریتی کمیسیون امنیت درباره برجام، عنوان کرد: او اعلام کرده این طرح تمام خواستههای آمریکا را تأمین میکند اما مجلس ایران زیر بار این حرف نخواهد رفت.
نماینده مردم تهران در مجلس با خطاب قرار دادن لاریجانی گفت: شما از فراکسیون هزینه کردید از دفتر و دبیرخانه هزینه کردید درحالی که دستخطهای دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی دست بنده هست که اشکالات جدی به این طرح وارد کردند.
زاکانی ادامه داد: ما در اینجا باز هم سکوت کردیم و این گزارش به کمیسیون امنیت موکول شد. کمیسیون برخلاف نص صریح ماده ۱۴۵ قبل از جمع آوری نظرات کمیسیونهای فرعی به آن رسیدگی کرد ونتیجه رسیدگی را با حداقل تغییراتی به صحن مجلس ارائه داد.
وی گفت: این مسئله نه به صلاح مملکت و نه منافع کشور است و شما باید تجدیدنظر کنید. روز گذشته به ما گفتند دبیرخانه دنبال تفاهم است دوستانی که امروز سکوت کردهاند به دلیل اینکه صبح ما در جلسه به آنها گفتیم دبیرخانه درحال تفاهم است. دبیرشورای عالی امنیت ملی صبح امروز در حضور بنده به مسئول دفتر شما زنگ زد و خواهش کرد که این طرح را از دستور خارج کند.
رئیس کمیسیون ویژه بررسی برجام ادامه داد: مملکت نیاز به تفاهم دارد نیاز به ضدیت ندارد. ما مکمل دولت هستیم. دولت و مجلس یکی است. ما امروز هستیم، اما در آینده نه آقای ظریف، نه آقای لاریجانی و نه بنده هستیم. این تذکر را رعایت کرده و طرح را از دستور خارج کنید تا با هم تفاهم کنیم و یک کار ملی انجام دهیم.
زاکانی در ادامه سخنانی خود و در واکنش به اظهارات لاریجانی با بیان تذکری منوط به ماده ۷۹ آیین نامه مجلس گفت: شما بنده را متهم به دروغگویی کردید. بنده صبح دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی بودم. صحبتهایی که دیروز با آقای شمخانی کردید مطرح شد. دوست عزیزی که آنجا بود گفتند آقای لاریجانی موضوع را درست به شما منعکس نکرده است، رو در رو کردیم. صحبتهایی که با آقای جلالی و بنده شده بود با طرحی که در دستور کار است مغایرت دارد.
وی با بیان اینکه شما یک تنه در حال دفاع از طرح هستید گفت: میخواهید از طرح دفاع کنید، دفاع کنید. حداقل منطق ما را هم بشنوید. شما بنده را در دو جای صحبتتان متهم به دروغگویی کردید.
نماینده مردم تهران در مجلس در پاسخ به سخنان لاریجانی مبنی براینکه اتهامی به شما زده نشده است، با اشاره به بند ۷۹ آیین نامه مجلس تصریح کرد: شما در سخنانتان عقیده بنده را خلاف جلوه دادید. دوست عزیزی که در دبیرخانه بودند با بنده و آقای جلالی صحبت کردهبودند دست خطهایی را آوردند که مغایرت داشت و رعایت نشده بود.
زاکانی با اشاره به مطلب دیگری مبنی بر اظهارات لاریجانی در خصوص نظر مقام معظم رهبری درباره برجام گفت: سخنانی که من درباره نظر ایشان مطرح کردم به نقل از سخنان آقای بروجردی در جلسه ۶ نفره و نقل شما بود که فرمودید دو بار خدمت حضرت آقا رفتم و آخرین متن اصلاح شده را به ایشان ارائه دادم که ایشان نظری ندادند.
وی در ادامه گفت: اکثر توافقهای فراکسیون اصولگرایان در این زمینه رعایت نشده است که آقای زارعی و آقای بذرپاش در تذکراتی اعلام خواهند کرد.
لاریجانی در پاسخ به زاکانی:
اینکه نظرات دبیرخانه اعمال نشد را تکذیب میکنم/ فکر نکنید پشت پردهای وجود دارد
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: اینکه نظرات دبیرخانه اعمال نشد را حتماً تکذیب میکنم، فکر نکنید پشت پردهای وجود دارد.
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اظهارات زاکانی مبنی بر مخالفت با کلیات طرح برجام اظهار داشت: آقای زاکانی چند نکته بیان کردند که باید به آن توجه کرد یکی اینکه این طرح از دو ماه پیش آماده شده بود و طرح را بنده دادهام و دیگری اینکه ایشان دو بار طرح را به مقام رهبری دادند و ایشان جواب نداند.
وی افزود: هر دوی این سخنان درست نیست ما نباید از مقام رهبری اینگونه نقل کنیم. مقام رهبری علنی گفتهاند من در موضوع تصمیم مجلس دخالت نمیکنم، بنده هم همین حرف را زدم.
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین تصریح کرد: اما در حل این مسئله رهبری فرمودند مجلس تصمیم بگیرد. آیا مجلس فقط همان مطلبی است که کمیسیون برجام ارائه داد؟ آیا مقصود رهبر معظم انقلاب همان بود که کمیسیون برجام گزارشی دهد و تمام شود، ظاهراً این نیست.
لاریجانی در ادامه مطلب خود متذکر شد: مجلس باید تصمیم بگیرد، ما در مشاورهای که داشتیم گفتیم راههای اینچنینی نیز وجود دارد اگر من از قبل این پیشبینیها را نمیکردم امروز شما میگفتید چرا مدیریت نشد. لذا بحثهای اولیهای مطرح شد.
وی همچنین اضافه کرد: موضوع به دبیرخانه ارجاع شد آقایان زاکانی و جلالی را خود بنده به دبیرخانه معرفی کردم که طرح را با دبیرخانه آماده کنید. آقایان نیز در دبیرخانه فردی مشخص کردند و طرح را منقح کردند. اینکه نظرات دبیرخانه اعمال نشد را حتماً تکذیب میکنم، شب گذشته ساعت ۷، آقای شمخانی نزد بنده بودند و ما از ابتدا تا انتها این طرح را بررسی کرده و با نظر دبیرخانه همه قبول کردند که اجرا شود. ایشان هم اکنون حاضر هستند اتفاقاً بنده به ایشان گفتم امروز در مجلس حاضر شوند که روشن شود چیزی در پشت صحنه نیست.
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین یادآور شد: ما این کار را انجام دادیم چرا که یک مسئله ملی است. من فرمایش آقای زاکانی را تأئید میکنم که یک مسئله ملی است. در مسئله ملی باید توافق شود موضوع هستهای مسئلهای است که به رهبری مربوط میشود بنابراین ما رهبری را مطلع کردیم ما که نباید نظر ایشان را میگرفتیم چون اگر نظر ایشان گرفته میشد دیگر مجلس نمیتوانست خلاف آن نظریه را دهد.
رهبر معظم انقلاب بنا نیود در خصوص برجام نظری بدهند
لاریجانی در ادامه متذکر شد: اینکه گفتهاند رهبر معظم انقلاب نظری ندادهاند رهبری بنا نبود نظر بدهند بنابراین حق این بود که ما رهبری را مطلع کنیم که کردیم.
وی اضافه کرد: همیشه طرحهای مربوط به هستهای از طریق دبیرخانه انجام و هماهنگ میشد و ما این کار را انجام دادیم نهایتاً دیشب هم از ابتدا تا انتهای طرح را خواندیم.
وی ادامه داد: مطلبی که آقای زاکانی مبنی بر بیانیه بودن طرح زدند حرف آقای شمخانی نیست چرا که از آقای شمخانی پرسیدند این یک بیانیه است؟ ولی ایشان گفتند خیر نکات مهمی در آن وجود دارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: چرا با دست خودتان یک چیز را خراب میکنید؟ ما با هماهنگی کار کردیم. مباحث با هماهنگی داخل مجلس صورت گرفت، ما چه باید میکردیم.
لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود مطرح کرد: یکی دو ماه پیش بنده آقای حداد را در یکی از مجالس دیدم و ایشان، گفت در این مسئله چه باید انجام دهیم و بنده پیشنهادات خود را ارائه دادم و ایشان گفتند بنده نیز همین مسائل به ذهنم رسید. بنابراین از همگرا بودن نمایندگان در مجلس سخن گفتم. از اواسط بحث در کمیسیون برجام نیز آقای زاکانی را در جریان گذاشتم و گفتم با دبیرخانه همکاری کنید که پس از گزارش برجام یک طرحی وجود داشته باشد وگرنه میخواهید چه کار بکنید.
رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: ایشان نیز این کلیات را قبول داشت. بنده در این بین به آقای جلالی هم گفتم که همکاری کنند تا فراکسیون به نتیجه برسند سپس با حضور آقای حداد و دوستانی مانند آقایان زارعی، نبویان و دهقان جلسهای داشتیم و سیر بحث را مشخص کردیم و مقرر شد سه نفر از هر دو فراکسیون بنشینند و بر روی طرح مقدماتی کار کرده و نظرات خود را اعمال کنند.
وی ادامه داد: پس از آن آقایان توکلی، زارعی، بذرپاش، حقیقتپور، جلالی و بروجردی چهار نفر از فراکسیون اصولگرایان و سه نفر از فراکسیون رهروان ولایت سه جلسه برگزار کردند. در این جلسات برخلاف گفته آقای زاکانی جلسه آخر آن نزد خود بنده برگزار شد و نظرات دو فراکسیون عمل شد.
لاریجانی گفت که این متن واحده قبلی نبود بلکه پیشنهاد اصولگرایان بود ما متن را عوض کردیم تنها یک مورد بود که آقایان میخواستند بندی را اضافه کنند و ما توافق نکردیم چرا که دو فراکسیون باید توافق کنند. ما این اضافه کردن بند را مصلحت نمیدانستیم که بعد بررسی کردم و دبیرخانه نیز مصلحت نمیدانست که این کار انجام شود.
نماینده مردم قم در مجلس ادامه داد: بقیه موارد اعمال شد بطوریکه همه گفتند ما امضاء کنیم و حتی آقای زاکانی گفتند من به شرطی امضاء میکنم که گزارش کمیسیون برجام زودتر خوانده شود، ولی ما گفتیم ما نمیتوانیم این تعهد را بدهیم. این مسیر همگرایی پیش رفته است اگر حرفی از دبیرخانه به دفتر میزنند خلاف است، دفتر رابط دارد و آن رابط آقای حجازی است که باید به بنده بگوید و حرفهای آنها را بنده در عین امانتداری به شما منتقل میکنم اگر هم بحث دبیرخانه است که بنده دیشب از ابتدا تا انتها بررسی کردیم و آقای شمخانی قبول کردند و نظرات اعمال شد و قبول کردند که طرح خوبی است و اینکه از نظرات دیگران گفته میشود ما نمیدانیم و این واقعیت قضیه بوده است.
وی در ادامه عنوان کرد: این که عدهای میگویند طرح عقب بیفتد یا آن را رد کنیم چند نظر در مجلس وجود دارد. عدهای نظر بر این دارند که برجام را رد کنیم بنده نیز نظر آنها را محترم میبینیم البته من مخالف این کار هستم. دومین نظر این است که ما برجام را به دولت برگردانیم و بگوییم که آنها لایحه بدهند و دوباره به مذاکره بنشینیم و این در شرایط فعلی تیر در تاریکی است ولی در هر حال یک نظر است.
*فکر نکنید پشت پردهای وجود دارد
لاریجانی به دیگر نظرات نیز اشاره کرد و ادامه داد: نظر سوم این است که ما به دولت اجازه بدهیم در چارچوب مصوبات شورای عالی امنیت ملی که باید به تصویب رهبری برسد و ملاحظاتی که ما ذیل آن میآوریم بتوانند برجام را اجرا کنند که در مورد تهدیدات خارجی است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه این طرح اصلاً یک بیانیه نیست، متذکر شد: بند دیگری نیز مربوط به لغزشها است. مثلاً در خصوص نیروهای مسلح و موشکی که ما صریح گفتیم باید تقویت شود یا در خصوص نفوذ سیاسی و فرهنگی ما فرمایش رهبر معظم انقلاب را اجرا کردیم.
لاریجانی ادامه داد: اینکه میگویند ما میخواهیم هماهنگی بیشتری انجام دهیم مانعی نیست ولی ما هماهنگی را شروع کردهایم که برخی نظر آقایان عوض شد. فکر نکنید پشت صحنهای وجود دارد همه چیز همین است و هیچ چیزی عوض نشده است.
وی عنوان کرد: در آییننامه قید شده است هیأت رئیسه میتواند طرحها را به این کمیسیون ارجاع دهد ولی ما به دلیلی ارجاع ندادیم و دلیل آن روشن است. کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از روز اول مخالفت میکرد و میگفت شما وظیفه اساسی این کمیسیون را به کمیسیون دیگری دادهاید و ما گفتیم کمیسیون ویژه به دلیل اهمیت آن میخواهد گزارشی تهیه کند.
لاریجانی در پایان عنوان کرد: کمیسیون امنیت ملی کمیسیونی است که چهار طرح هستهای دیگر نیز از آن استخراج شده است. به علت مشغله و اختلافاتی که در کمیسیون ویژه وجود داشت صلاح ندیدیم گزارش به آن ارجاع داده شود. ما دیدیم که ممکن است این طرح به تعویق بیفتد و به کمیسیون دیگری ارجاع دادیم این کجا خلاف قانون است؟ ما به وظیفه خود عمل کردیم. هیأت رئیسه نیز رأی داده است و یک نظر فردی نبوده لذا این تذکر وارد نیست.
زاکانی در مخالفت با کلیات طرح برجام:
طرح اخیر برجام شبیه بیانیه سیاسی است/ مملکت نیاز به ضدیت با هم ندارد
رئیس کمیسیون ویژه بررسی برجام مجلس گفت: طرح برجام بیشتر به یک بیانیه سیاسی معطوف است تا طرحی که بتواند چارچوب قانونگذاری را بگذارد.
علیرضا زاکانی رئیس کمیسیون ویژه بررسی برجام مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز مجلس (۱۹ مهرماه ۹۴) مجلس، در مخالفت با کلیات طرح برجام اظهار داشت: بنده در تذکذ شفاهی هم قید کردم، تذکر من عدم رعایت آییننامه در سیر رسیدگی به این موضوع است.
وی افزود: تذکر من بر مبهم برخورد کردن و عدم انعکاس آن به کمیسیون تخصصی توسط هیأت رئیسه است. کمیسیون برجام ۴۰ روز شبانهروز تلاش کرده است تا بتوانند ابعاد مختلف و پیچیده این توافقنامه را مورد بررسی قرار دهد.
رئیس کمیسیون ویژه برجام مجلس همچنین تصریح کرد: نهایت امر به گزارشی رسیدیم که مبتنی بر قواعد کمیسیونهای مجلس به تصویب رسید و به لطف خدا در صحن منعکس شد.
زاکانی خطاب به لاریجانی گفت: اما جنابعالی این طرح را از دو ماه قبل آماده کرده بودید؛ سپس به دو فراکسیون موکول کردید و فراکسیون اصولگرایان با اهتمام به این موضوع که مشکل ملی است و باید آن را از طریق تفاهم حل کنند وارد صحبت شد، اما در نهایت در حضور شما آنچه که مورد توجه فراکسیون اصولگرایان بود مورد دقت نظر واقع نشد و نکات مهم آن حذف شد.
وی همچنین خاطرنشان کرد: ما در صحن مجلس سکوت کردیم و علت آن این بود که میگفتیم از طریق قانونی و به واسطه ماده ۱۴۵ امکان تصحیح مشکلات داخل این طرح وجود دارد. طرحی که بیشتر به یک بیانیه سیاسی معطوف است تا یک طرحی که بتواند چارچوب قانونگذاری را بگذارد.
رئیس کمیسیون ویژه برجام مجلس در ادامه مطلب فوق اضافه کرد: اینکه وندی شرمن دیروز اعلام کرده است این طرح تمام خواستههای آمریکا را تأمین میکند در حقیقت مجلس ایران زیر بار این حرف نخواهد رفت. شما در صحن از دو فراکسیون هزینه کردید. از دفتر و دبیرخانه هزینه کردید در حالیکه دستخطهای دبیرخانه دست بنده هست که اشکالات جدی را به این طرح جنابعالی گرفتهاند.
وی عنوان کرد که ما باز هم سکوت کردیم و این گزارش به کمیسیون امنیت موکول شد و کمیسیون مذکور بر خلاف نصح صریح ماده ۱۴۵ قبل از کمیسیونهای فرعی آن را رسیدگی کرد و نتیجه رسیدگی خود را با حداقل تغییراتی آن را به صحن منعکس کرد.
زاکانی متذکر شد: این مسئله نه به صلاح مملکت و منافع کشور است و شما باید تجدیدنظر کنید. دیروز به ما گفتند که دبیرخانه به دنبال تفاهم است. دوستانی که امروز سکوت کردند به خاطر اینکه صبح ما در جلسه به آنها گفتیم دبیرخانه در حال تفاهم است. دبیر محترم شورای عالی امنیت ملی صبح امروز نزد بنده به مسئول دفتر شما زنگ زدند و خواهش کردند که به آقای لاریجانی بگویید این را از دستور خارج کند.
وی در خاتمه عنوان کرد: مملکت نیاز به تفاهم دارد. نیاز به ضدیت با هم ندارد، ما مکمل دولت هستیم. دولت و مجلس یکی است. ما امروز هستیم اما آینده نه آقای ظریف نه آقای لاریجانی هست. خواهش میکنم این تذکر را رعایت کرده و از دستور کار خارج کنید. با هم تفاهم کنید و یک کار ملی انجام دهید.
لاریجانی در پاسخ به زاکانی:
اینکه نظرات دبیرخانه اعمال نشد را تکذیب میکنم/ فکر نکنید پشت پردهای وجود دارد
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: اینکه نظرات دبیرخانه اعمال نشد را حتماً تکذیب میکنم، فکر نکنید پشت پردهای وجود دارد.
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اظهارات زاکانی مبنی بر مخالفت با کلیات طرح برجام اظهار داشت: آقای زاکانی چند نکته بیان کردند که باید به آن توجه کرد یکی اینکه این طرح از دو ماه پیش آماده شده بود و طرح را بنده دادهام و دیگری اینکه ایشان دو بار طرح را به مقام رهبری دادند و ایشان جواب نداند.
وی افزود: هر دوی این سخنان درست نیست ما نباید از مقام رهبری اینگونه نقل کنیم. مقام رهبری علنی گفتهاند من در موضوع تصمیم مجلس دخالت نمیکنم، بنده هم همین حرف را زدم.
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین تصریح کرد: اما در حل این مسئله رهبری فرمودند مجلس تصمیم بگیرد. آیا مجلس فقط همان مطلبی است که کمیسیون برجام ارائه داد؟ آیا مقصود رهبر معظم انقلاب همان بود که کمیسیون برجام گزارشی دهد و تمام شود، ظاهراً این نیست.
لاریجانی در ادامه مطلب خود متذکر شد: مجلس باید تصمیم بگیرد، ما در مشاورهای که داشتیم گفتیم راههای اینچنینی نیز وجود دارد اگر من از قبل این پیشبینیها را نمیکردم امروز شما میگفتید چرا مدیریت نشد. لذا بحثهای اولیهای مطرح شد.
وی همچنین اضافه کرد: موضوع به دبیرخانه ارجاع شد آقایان زاکانی و جلالی را خود بنده به دبیرخانه معرفی کردم که طرح را با دبیرخانه آماده کنید. آقایان نیز در دبیرخانه فردی مشخص کردند و طرح را منقح کردند. اینکه نظرات دبیرخانه اعمال نشد را حتماً تکذیب میکنم، شب گذشته ساعت ۷، آقای شمخانی نزد بنده بودند و ما از ابتدا تا انتها این طرح را بررسی کرده و با نظر دبیرخانه همه قبول کردند که اجرا شود. ایشان هم اکنون حاضر هستند اتفاقاً بنده به ایشان گفتم امروز در مجلس حاضر شوند که روشن شود چیزی در پشت صحنه نیست.
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین یادآور شد: ما این کار را انجام دادیم چرا که یک مسئله ملی است. من فرمایش آقای زاکانی را تأئید میکنم که یک مسئله ملی است. در مسئله ملی باید توافق شود موضوع هستهای مسئلهای است که به رهبری مربوط میشود بنابراین ما رهبری را مطلع کردیم ما که نباید نظر ایشان را میگرفتیم چون اگر نظر ایشان گرفته میشد دیگر مجلس نمیتوانست خلاف آن نظریه را دهد.
* رهبر معظم انقلاب بنا نبود در خصوص برجام نظری بدهند
لاریجانی در ادامه متذکر شد: اینکه گفتهاند رهبر معظم انقلاب نظری ندادهاند رهبری بنا نبود نظر بدهند بنابراین حق این بود که ما رهبری را مطلع کنیم که کردیم.
وی اضافه کرد: همیشه طرحهای مربوط به هستهای از طریق دبیرخانه انجام و هماهنگ میشد و ما این کار را انجام دادیم نهایتاً دیشب هم از ابتدا تا انتهای طرح را خواندیم.
وی ادامه داد: مطلبی که آقای زاکانی مبنی بر بیانیه بودن طرح زدند حرف آقای شمخانی نیست چرا که از آقای شمخانی پرسیدند این یک بیانیه است؟ ولی ایشان گفتند خیر نکات مهمی در آن وجود دارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: چرا با دست خودتان یک چیز را خراب میکنید؟ ما با هماهنگی کار کردیم. مباحث با هماهنگی داخل مجلس صورت گرفت، ما چه باید میکردیم.
لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود مطرح کرد: یکی دو ماه پیش بنده آقای حداد را در یکی از مجالس دیدم و ایشان، گفت در این مسئله چه باید انجام دهیم و بنده پیشنهادات خود را ارائه دادم و ایشان گفتند بنده نیز همین مسائل به ذهنم رسید. بنابراین از همگرا بودن نمایندگان در مجلس سخن گفتم. از اواسط بحث در کمیسیون برجام نیز آقای زاکانی را در جریان گذاشتم و گفتم با دبیرخانه همکاری کنید که پس از گزارش برجام یک طرحی وجود داشته باشد وگرنه میخواهید چه کار بکنید.
رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: ایشان نیز این کلیات را قبول داشت. بنده در این بین به آقای جلالی هم گفتم که همکاری کنند تا فراکسیون به نتیجه برسند سپس با حضور آقای حداد و دوستانی مانند آقایان زارعی، نبویان و دهقان جلسهای داشتیم و سیر بحث را مشخص کردیم و مقرر شد سه نفر از هر دو فراکسیون بنشینند و بر روی طرح مقدماتی کار کرده و نظرات خود را اعمال کنند.
وی ادامه داد: پس از آن آقایان توکلی، زارعی، بذرپاش، حقیقتپور، جلالی و بروجردی چهار نفر از فراکسیون اصولگرایان و سه نفر از فراکسیون رهروان ولایت سه جلسه برگزار کردند. در این جلسات برخلاف گفته آقای زاکانی جلسه آخر آن نزد خود بنده برگزار شد و نظرات دو فراکسیون عمل شد.
لاریجانی گفت که این متن واحده قبلی نبود بلکه پیشنهاد اصولگرایان بود ما متن را عوض کردیم تنها یک مورد بود که آقایان میخواستند بندی را اضافه کنند و ما توافق نکردیم چرا که دو فراکسیون باید توافق کنند. ما این اضافه کردن بند را مصلحت نمیدانستیم که بعد بررسی کردم و دبیرخانه نیز مصلحت نمیدانست که این کار انجام شود.
نماینده مردم قم در مجلس ادامه داد: بقیه موارد اعمال شد بطوریکه همه گفتند ما امضاء کنیم و حتی آقای زاکانی گفتند من به شرطی امضاء میکنم که گزارش کمیسیون برجام زودتر خوانده شود، ولی ما گفتیم ما نمیتوانیم این تعهد را بدهیم. این مسیر همگرایی پیش رفته است اگر حرفی از دبیرخانه به دفتر میزنند خلاف است، دفتر رابط دارد و آن رابط آقای حجازی است که باید به بنده بگوید و حرفهای آنها را بنده در عین امانتداری به شما منتقل میکنم اگر هم بحث دبیرخانه است که بنده دیشب از ابتدا تا انتها بررسی کردیم و آقای شمخانی قبول کردند و نظرات اعمال شد و قبول کردند که طرح خوبی است و اینکه از نظرات دیگران گفته میشود ما نمیدانیم و این واقعیت قضیه بوده است.
وی در ادامه عنوان کرد: این که عدهای میگویند طرح عقب بیفتد یا آن را رد کنیم چند نظر در مجلس وجود دارد. عدهای نظر بر این دارند که برجام را رد کنیم بنده نیز نظر آنها را محترم میبینیم البته من مخالف این کار هستم. دومین نظر این است که ما برجام را به دولت برگردانیم و بگوییم که آنها لایحه بدهند و دوباره به مذاکره بنشینیم و این در شرایط فعلی تیر در تاریکی است ولی در هر حال یک نظر است.
* فکر نکنید پشت پردهای وجود دارد
لاریجانی به دیگر نظرات نیز اشاره کرد و ادامه داد: نظر سوم این است که ما به دولت اجازه بدهیم در چارچوب مصوبات شورای عالی امنیت ملی که باید به تصویب رهبری برسد و ملاحظاتی که ما ذیل آن میآوریم بتوانند برجام را اجرا کنند که در مورد تهدیدات خارجی است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه این طرح اصلاً یک بیانیه نیست، متذکر شد: بند دیگری نیز مربوط به لغزشها است. مثلاً در خصوص نیروهای مسلح و موشکی که ما صریح گفتیم باید تقویت شود یا در خصوص نفوذ سیاسی و فرهنگی ما فرمایش رهبر معظم انقلاب را اجرا کردیم.
لاریجانی ادامه داد: اینکه میگویند ما میخواهیم هماهنگی بیشتری انجام دهیم مانعی نیست ولی ما هماهنگی را شروع کردهایم که برخی نظر آقایان عوض شد. فکر نکنید پشت صحنهای وجود دارد همه چیز همین است و هیچ چیزی عوض نشده است.
وی عنوان کرد: در آییننامه قید شده است هیأت رئیسه میتواند طرحها را به این کمیسیون ارجاع دهد ولی ما به دلیلی ارجاع ندادیم و دلیل آن روشن است. کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از روز اول مخالفت میکرد و میگفت شما وظیفه اساسی این کمیسیون را به کمیسیون دیگری دادهاید و ما گفتیم کمیسیون ویژه به دلیل اهمیت آن میخواهد گزارشی تهیه کند.
لاریجانی در پایان عنوان کرد: کمیسیون امنیت ملی کمیسیونی است که چهار طرح هستهای دیگر نیز از آن استخراج شده است. به علت مشغله و اختلافاتی که در کمیسیون ویژه وجود داشت صلاح ندیدیم گزارش به آن ارجاع داده شود. ما دیدیم که ممکن است این طرح به تعویق بیفتد و به کمیسیون دیگری ارجاع دادیم این کجا خلاف قانون است؟ ما به وظیفه خود عمل کردیم. هیأت رئیسه نیز رأی داده است و یک نظر فردی نبوده لذا این تذکر وارد نیست.
جلالی در تذکر آئیننامهای:
مصوبه کمیسیون امنیتملی برای ذلت مردم نیست
نماینده مردم شاهرود در مجلس از کسانی که مصوبه کمیسیون امنیتملی را در راستای ذلت مردم میدانند، انتقاد کرد.
کاظم جلالی نماینده مردم شاهرود در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز(یکشنبه) مجلس شورای اسلامی طی تذکری با انتقاد از مخالفان طرح اقدام متقابل هستهای ایران، گفت: برخی دوستان گفتند، مصوبه مجلس برای ذلت مجلس است که این اظهارات توهین به ملت ایران و مجلس است.
وی با بیان اینکه ادبیات برخی نمایندگان مجلس فاخر نیست و نباید فضای جامعه را دوقطبی کرد، تصریح کرد: ما باید مطالبمان را در فضای مطلوب طرح کنیم، نه اینکه همانند برخی رسانهها صف یزد و امام حسین(ع) یا صف ابوسفیان و امام علی(ع) درست کنیم، چرا که موافقان این طرح هم همانند مخالفان دلسوز هستند.
رسایی در تذکر آئیننامهای:
طرح اقدام متقابل ایران به نفوذ آمریکاییها رسمیت میدهد/ جلوگیری از پخش فیلم سخنان رهبر انقلاب در مجلس!
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، گفت: طرح اقدام متقابل ایران در اجرای هستهءای به نفوذ آمریکاییها رسمیت میدهد.
حجتالاسلام حمید رسایی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی طی تذکری با بیان اینکه، جلوگیری نفوذ سلطه به کشور وظیفه مجلس است، گفت: من میخواستم یک فیلم ۱ دقیقه از بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی پخش کنم، اما اجازه ندادند، ملت بدانند یک دقیقه از بیانات رهبری را نمیگذارند پخش کنیم.
وی گفت: حضرت آقا در پاسخ به نامه روحانی تاکید کردند، برجام را با دقت بررسی کنید اما آقایان با عجله یک طرح را به مجلس آوردهاند تا تصویب کنند که این برخلاف نظر رهبر انقلاب است.
رسایی در عین حال گفت: مقام معظم رهبری از ما خواستهاند که برجام را طوری بررسی کنیم که در پیشگاه خدا، سربلند باشیم. آقا فرمودند مراقب نفوذ دشمن باشیم اما این طرحی که به مجلس آوردهاند به نفوذ آمریکاییها رسیمت میدهد و این طرح یعنی نفوذ آمریکا.
مخالفت مجلس با رایگیری علنی درباره کلیات طرح برجام
نمایندگان مجلس با تقاضای رایگیری علنی در خصوص کلیات طرح برجام مخالفت کردند.
جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز پارلمان و پس از بیان نظرات موافقان و مخالفان طرح اقدام متقابل و متناسب دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام تقاضای رایگیری کلیات این طرح با ورقه و انتشار اسامی رایدهندگان را داشتند.
بر اساس آییننامه اگر ۱۰ نفر از نمایندگان چنین تقاضایی داشته باشند، رئیس موظف است این تقاضا را به رای نمایندگان برساند و اگر به تصویب برسد، رایگیری از نمایندگان علنی خواهد بود و اسامی در روزنامهها منتشر میشود.
بر این اساس هیئت رئیسه این تقاضا را به رای بهارستان نشینان گذاشت وکلای ملت با ۷۰ رای موافق و ۱۴۸ رای مخالف و ۱۶ رای ممتنع با این تقاضا مخالفت کردند.
بر این اساس رایگیری در مورد کلیات طرح برجام از طریق دستگاه وکلای ملت صورت گرفت.
منبع: تسنیم و فارس
انتهای پیام/ع
۷۵۶ نفر در گیلان دستگیر شدند/ کشف ۲۹۹ کیلوگرم مواد مخدر
عملیات آسفالت معابر شهر خمام آغاز شد
املش رکورددار ولادت در گیلان
علیرضا نوروزی جهت قضاوت رقابت های کاراته قهرمانی جهان به ایتالیا اعزام میشود
زهرا معصومی به تیم فوتبال بانوان ملوان بندر انزلی پیوست