کد خبر: 181877 - تاریخ: یکشنبه، 27 ژانویه 2019 - 12:57

مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان در رشت:

بیش از ۵۳ هزار پیوند عضو در کشور انجام شد

مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان گفت: تاکنون ۵۳ هزار و ۷۱۵ پیوند در کشور شامل پیوند قلب، روده، کلیه، کبد، ریه و … انجام شده است.

به گزارش خوبان، کتایون نجفی زاده روز یکشنبه در مراسم افتتاح دومین دوره آموزش تخصصی و مدیریتی فراهم آوری اعضای پیوندی استان گیلان در رشت با بیان این که اولین پیوند قلب و کبد ایران در سال ۷۲ انجام گرفت (قبل از تصویب آن در مجلس شورای اسلامی) افزود: یک چهارم ظرفیت مرگ مغزی استفاده می شود در حالی که توان نجات دادن بیماران را داریم.
وی مرگ و میر ناشی از تصادفات در کشور را حدود ۱۶ هزار نفر در سال عنوان و اظهار داشت: پنج تا هشت هزار مرگ مغزی در سال اتفاق می افتد که تعداد قابل اهدا دو هزار و ۵۰۰ تا چهار هزار مورد را شامل می شود در حالی که تعداد سالانه اهدای عضو کمتر از هزار مورد ( سال ۹۶ ، ۹۲۶ نفر) است.
مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان با بیان این که در زمان حاضر، میزان بیماران نیازمند به عضو پیوندی در کشور ۲۵ هزار نفر است ، خاطر نشان کرد: میزان فوت بیماران نیازمند در روز هفت تا ۱۰ نفر است.
وی با تاکید بر این مطلب که مشکلی در رابطه با موضوع پیوند نداریم، اضافه کرد: کمبود نیروی متخصص، بودجه و امکانات، عدم حمایت مسئولان، عدم همکاری خیرین، نهادهای فرهنگ ساز و نام آوران نداریم بلکه مشکل هم افزایی این موارد است.
وی با بیان این که علم با ۲۰ درصد ، ساختار با ۳۰ درصد و فرهنگ سازی با ۵۰ درصد سه پایه اهدای عضو هستند، خاطر نشان کرد: فرهنگ سازی در جامعه برای اهدای عضو فرد دچار مرگ مغزی بسیار اهمیت دارد، البته فرهنگ سازی بایستی از قبل انجام گیرد زیرا خانواده ها در بیمارستان در کنار فرد دچار مرگ مغزی و در همان لحظه آماده پذیرش نیستند.
نجفی زاده با تشریح تفاوت فرد دچار مرگ مغزی با کما بیان داشت: در مرگ مغزی سلول های مغزی تخریب می شود و برگشت فرد وجود ندارد و این موضوع مهم بایستی در جامعه و در خانواده ها فرهنگ سازی شود تا خانواده یک فرد دچار مرگ مغزی، پذیرش اهدای عضو برای بیماران نیازمند را داشته باشند.
مدیر عامل انجمن اهدای عضو ایرانیان در ادامه سخنانش با بیان وضعیت اهدای عضو و پیوند عضو در گیلان افزود: بخش پیوند کلیه در سال ۷۷ در بیمارستان رازی رشت راه اندازی شد و اولین اهدای عضو از مرگ مغزی نیز در سال ۸۷ در این استان انجام گرفت.
قائم مقام مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان نیز در افتتاح دومین دوره آموزش تخصصی و مدیریتی فراهم آوری اعضای پیوندی استان بیان داشت: در موضوع پیوند ۵۰ درصد کار فرهنگ سازی است بنابراین میزان رضایت آگاهانه خانواده های افراد دچار مرگ مغزی اهمیت دارد.
امید قبادی با بیان اینکه هنگام مرگ مغزی از خانواده بخواهیم برای اهدای عضو عزیزش اقدام کند، فاجعه است، اظهار داشت: فرهنگ سازی برای اهدای عضو فرد دچار مرگ مغزی بایستی در جامعه بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد و همواره در این باره تلاش شود.
وی خاطر نشان کرد: توجه به این مهم حائز اهمیت است که فرهنگ سازی درباره اهدای عضو بر عهده نظام سلامت نیست، فرهنگ سازی با رسانه هاست که بایستی در مورد مرگ مغزی، اهدای عضو و نجات جان بیماران نیازمند به پیوند عضو گام بردارند.
دانشگاه علوم پزشکی گیلان با مشارکت مرکز مدیریت پیوند وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و انجمن اهدای عضو ایرانیان نسبت به برگزاری دومین دوره آموزش تخصصی و مدیریتی فراهم آوری اعضای پیوندی استان گیلان از امروز (یکشنبه) تا یازدهم بهمن ماه جاری در رشت اقدام کرده است. 

 

انتهای پیام/۸۵


مطالب مرتبط:
نظرات بینندگان

نظری ثبت نشده است

  ارسال دیدگاه

  توجه نمایید
  • در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • «خوبان خبر» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • خوبان خبر از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
  • تنها خالی نماندن متن دیدگاه الزامی است.
  • telegram khoobankhabar

    telegram khoobankhabaradvads