کد خبر: 35087 - تاریخ: شنبه، 21 سپتامبر 2013 - 13:16

در خطبه های نماز جمعه خمام؛

حجت الاسلام عاشوری: نرمش قهرمانانه مصداقي از سياست کلي «عزت، حکمت و مصلحت» است

امام جمعه خمام با اشاره به دیدار اخیر مقام معظم رهبری با جمعی از فرماندهان سپاه و بیان عبارت «نرمش قهرمانانه» در عرصه دیپلماسی از سوی ایشان اظهار داشتند: نرمش قهرمانانه با رعايت شرايط آن (که درک ماهيت طرف مقابل و فهم صحيح هدف گذاري او باشد) مصداقي از سياست کلي «عزت، حکمت و مصلحت» است نه کوتاه آمدن از اهداف والاي انقلاب و ضعف و سستي در مقابل دشمن.

به گزارش خوبان: نماز جمعه ی این هفته ی خمام روز گذشته با حضور مردم ولایت مدار این شهر در مسجد جامع خمام به امامت حجت الاسلام و المسلمین عاشوری امام جمعه خمام برگزار گردید.

حجت الاسلام عاشوری در ابتدای خطبه ی اول در خصوص اهمیت ترک محرمات اظهار داشتند: از امام صادق(عليه السلام) نقل شده است که خداوند به حضرت موسي(عليه السلام) فرمود:« يا موسي ما تَقرّبَ اليَّ المُتَقَرَّبونَ به مثل الوَرَع عَن مَحارِمي، فاني امنحُهُم، جنات عدني لا اُشرِکُ معهم احداً» (بحارالانوار/67/309) يعني«اي موسي! هيچکس مانند کسيکه از محرمات من دست بکشد، به من نزديک نشده است. و من براي چنين بندگاني باغ هايي از بهشت آماده کرده ام که هيچکس در آن با آنها شريک نمي شود.» و اين مقام، اختصاص به کساني دارد که از محرمات من دوري کنند.

ایشان ادامه دادند: کسيکه از محرمات دوري کند، در نتيجه کارهايي که انجام مي دهد عين ثواب خواهدبود؛ هرچند که آن کارها کم باشند. و خداوند هم خواسته هاي انسان نيکوکار بدون گناه را اجابت مي کند، اعم از اينکه خواسته اش بهشت باشد يا بالاتر از بهشت.

امام جمعه خمام در خصوص عوامل استجابت دعا اظهار داشتند: درباره عوامل استجابت دعا، پيامبر اسلام(صلي الله عليه و آله وسلم) فرمودند:«اِذا اَرَدتَ اَن تدعوا الله، فقدَّم صلاةً او صَدَقَةً او خيراً او ذِکراً» (الکافي/2/290). يعني«هرگاه خواستي دعا کني و از خداوند تقاضايي داشته باشي، قبل از آن نماز بخوان يا صدقه بده، يا کار خيري بکن و يا ذکري بگو.» بالاخره يک پيش کشي براي خداوند ببر، تا رويت بشود که از او تقاضايي بکني. ديگر کمتر از مورچه نبايد بود که وقتي مي خواست به نزد سليمان برود، ران ملخي را بعنوان هديه با خودش برد آنوقت تقاضايش را مطرح نمود.

حجت الاسلام عاشورای در ادامه با ذکر حدیثی از امام زین العابدین (ع) نشانه های مومن را این گونه برشمردند: امام زين العابدين(عليه السلام) فرمودند:«عَلاماتُ المؤمن خمسٌ: الوَرَعُ في الخلوةِ، وَالصَّدقةُ في القِلّةِ، والصبرُ عند المصيبةِ، والحِلمُ عند الغصب، والصدقُ عند الخوف.» (بحارالانوار/64) يعني«علامتهاي مؤمن، پنج چيز است: 1ـ دوري از گناه در خلوت (که ناظري غير از خداوند نيست. در چنين جايي اگر عذاب الهي به خاطر گناه دامنگير انسان شود، هيچکس نيست به داد انسان برسد، پس در آنجا قطعاً بايد از گناه دوري کرد. اما در حضور ديگران اگر گناهي بکنيم و عذابي ما را فرا بگيرد، مسلماً مردم از روي ترحم و دلسوزي، همکاري و همدردي خواهند کرد.) 2ـ صدقه دادن در هنگام فقر و نداري (که جلب کننده برکات الهي مي باشد. لکن اگر بخواهيم در هنگام تنگدستي، خسيس تر شويم، سنخيت با برکت را از دست مي دهيم و ديگر امکان ندارد برکات الهي در وجود ما بنشيند). 3ـ صبر بر مصيبت (هر انساني در طول زندگي خودش مصيبت هاي متعددي مي بيند که براي برطرف کردن و دفع و رفع آن هيچ کاري از دستش بر نمي آيد. لذا بي تابي کردن و جزع و فزع، مصيبتش را بيشتر مي کند؛ لکن صبر، آرامش و رضايت را بر او حاکم مي سازد.) 4ـ بردباري و تحمل و خويشتن داري در هنگام خشم و غضب. (چون هر عملي که درحال خشم و غضب از انسان صادر شود، باعث پشيماني مي شود به طوري که بعدها با هزينه زياد هم قابل جبران نيست) 5ـ راستگويي در هنگام ترس. (عموماً مردم به خاطر ترس از ضرر، دروغ مي گويند درحاليکه خود دروغگويي، بزرگترين ضرر است.

امام-جمعه-خمام

خطیب نماز جمعه ی خمام در خطبه ی دوم، با اشاره به آغاز هفته دفاع مقدس اظهار داشتند: آغاز هفته دفاع مقدس را در پيش داريم که يکي از افتخارآميزترين دوران تاريخ کشور ماست و جا دارد که عملکرد امام و امت در آن زمان بعنوان الگو و سرمنشاء رفتارمان در زمان حال و آينده باشد.

ایشان با اشاره به شرایط ابتدای جنگ و دشواری های آن گفتند: ما در آن زمان باتوجه به اينکه از نيروهاي رزمي کافي و تجهيزات نظامي لازم برخوردار نبوديم و هيچگونه آمادگي براي جنگيدن با کشور ديگري را نداشتيم، مورد هجوم ناجوانمردانه رژيم بعثي عراق قرار گرفتيم. و صدام با توجه به برآوردي که از اوضاع کشورمان داشت گمان مي کرد طي مدت يک هفته به تمام اهدافش خواهد رسيد. او که پس از پيروزي انقلاب اسلامي ايران، دائماً موضع خصمانه اي عليه کشور ما داشت، پنج ماه قبل از تهاجم خود، سه شرط را براي توقف حالت جنگ بين دو کشور براي ايران اعلام کرد. 1ـ از خروج بي قيد و شرط ايران از جزاير سه گانه تنب بزرگ و کوچک و ابوموسي. 2ـ تحويل دادن تمام اروندرود به عراق. 3ـ به رسميت شناختن عربي بودن خوزستان (با نام جعلي عربستان). طارق عزيز (معاون نخست وزير وقت عراق) هم اعلام کرده بود که ما خواهان تجزيه ايران به پنج کشور کوچک هستيم.

حجت الاسلام عاشوری ادامه دادند: سرانجام در بعدازظهر 31 شهريور 59 فرودگاه هاي کشور ما را مورد حمله هواپيماهاي خود قرار داده و از مرزهاي زميني هم پيشروي خود را شروع کردند. و علي رغم حمايت هاي نظامي شرق و غرب و پشتيباني هاي مالي و اطلاعاتي آمريکا و مرتجعين منطقه، در اثر رشادت هاي رزمندگان اسلام نه تنها مجبور به عقب نشيني از بخش هاي وسيعي از خاک ايران اسلامي شدند، بلکه بسياري از خطوط مرزي جنوب و غرب کشور تا عمق خاک عراق همچون مناطق فاو، شلمچه و حاج عمران بدست رزمندگان ايران افتاد و در اواخر سال 65، صدام در آستانه شکست کامل قرار گرفت. لکن در چنين شرايطي دُوَل استکباري غرب با تنظيم قطعنامه 598 شوراي امنيت سازمان ملل، به فکر نجات صدام افتادند و در پي آن تحريم هاي اقتصادي و تسليحاتي شديدي را عليه ايران به اجرا گذاشتند و حتي خود مستقيماً به نفع صدام وارد جنگ شدند و چاه هاي نفتي، کشتي هاي تجاري و حتي هواپيماهاي مسافربري ما را مورد هدف ناوهاي خود قرار دادند تا بلکه ايران را به خاتمه جنگ بدون هيچ دستاوردي مجبور کنند. لکن مکر الهي سرانجام بر توطئه هاي آنها فائق آمد، و پس از چند سال آنچه را که مورد نظر ايران اسلامي بود، در مورد سرنگوني نظام بعثي عراق و مجازات متجاوز، محقق شد.

امام جمعه خمام با اشاره آغاز بازگشایی مدارس اظهار داشتند: از روزهاي آينده وظيفه سنگين آموزش و پرورش براي آماده کردن مدارس جهت اداره دانش آموزان به منظور تعليم و تربيت صحيح اسلامي، شروع مي شود. آموزش و پرورشي که داراي هزينه هاي سنگين و بودجه اندک است و از اين حيث نياز مبرم به کمک هاي مردمي دارد. لذا ما از والدين دانش آموزان و خيّرين محترم دعوت مي کنيم که جهت هرچه بهتر اداره شدن مدارس در اين شرايط سخت به کمک آموزش و پرورش بشتابند. البته دهياري ها و شوراهاي اسلامي هم وظيفه خود را انجام مي دهند. لکن هنوز بسياري از مدارس نتوانسته اند بدهکاري هاي آب و برق و گاز و تلفن خود را تصفيه کنند. اگر اين گونه دغدغه هاي مديران مدارس حل شود، قطعاً تمام توجه آنها صرف تعليم و تربيت صحيح دانش آموزان خواهدشد.

حجت الاسلام و المسلمین عاشوری با اشاره به دیدار اخیر مقام معظم رهبری با جمعی از فرماندهان سپاه گفتند: مقام معظم رهبري در ديدار با جمعي از فرماندهان و کارکنان سپاه پاسداران، بيانات مهمي داشته اند که براي تدبير امور کشور و تنظيم روابط بين المللي بسيار با اهميت و کارگشاست. ايشان کارنامه فعاليت هاي سپاه پاسداران را درخشان توصيف کرده و فرمودند: سپاه هم در عرصه نظامي، باهوش ترين و قوي ترين فرماندهان و استراتژيست ها را تربيت کرده و هم در عرصه غيرنظامي با تدبيرترين و بهترين مديران را در اختيار دستگاه هاي حاکميتي قرار داده است. ايشان همچنين عرصه ديپلماسي را عرصه لبخند و مذاکره دانستند، منتهي با درک ماهيت طرف مقابل و فهم صحيح هدف گذاري او که شرط اصلي استفاده از تاکتيک نرمش قهرمانانه است. بنابراين نرمش قهرمانانه با رعايت شرايط آن (که درک ماهيت طرف مقابل و فهم صحيح هدف گذاري او باشد) مصداقي از سياست کلي «عزت، حکمت و مصلحت» است نه کوتاه آمدن از اهداف والاي انقلاب و ضعف و سستي در مقابل دشمن. زيرا همه موفقيت هاي کشور ما تاکنون در کوران فشار و توطئه هاي دشمنان بدست آمده است و هيچگاه ما با همکاري آنها به موفقيتي نرسيديم و هيچگاه با کوتاه آمدن در مقابل آنها، امتيازي بدست نياورده ايم. وقتي که در سال 1382 به خواست آنها اصل غني سازي را به طور کامل تعليق کرديم، آنها ذره اي از تحريم هايشان را برنداشتند و هيچ امکاناتي هم در اختيارمان قرار ندادند بلکه در عوض ليست درخواست هايشان زيادتر هم شد. بنابراين اکنون که حرف از تعليق غني سازي 20 درصد مي زنند، قطعاً در اين صورت هم ذرّه اي از خباثت و دشمني خود کم نخواهند کرد.

خطیب نماز جمعه ی خمام در انتها در خصوص موانع و مشکلات موجود و همچنین پیشرفت های چشمگیر جمهوری اسلامی تاکید نمودند: شدت دشمني غرب نشان دهنده سرعت پيشرفت ماست. آن زماني که ما حتي قادر به توليد سيم خاردار هم نبوديم هرگز اين چنين تحت تحريم شديد صادرات نفتي قرار نگرفتيم ولي امروزه که به انواع فناوري هاي استراتژيک دست يافته ايم، دشمنان به دست و پا افتاده اند تا با تمام توان خود جلوي پيشرفت هاي کشور ما را بگيرند. متأسفانه در داخل کشور نيز عده اي افراد منفعل و ترسو، همسو با جريان هاي غربي، برخي از خسارت هايي را که کشور در اثر سرعت پيشرفت خود متحمل مي شود، بهانه کرده و خواستار توقف آن مي باشند. درحاليکه اگر يک هواپيماي پيشرفته با سرعت بيشتري حرکت کند، قطعاً با مقاومت زيادتري از هوا روبرو مي شود که حتي ممکن است اين مقاومت بر آلياژهاي بدنه آن خسارت وارد کند. ولي هيچکس بر اين هواپيما عيب نمي گيرد که چرا با اين حجم عظيمي از معارضه و مقابله و مقاومت روبرو شده است. بنابراين بر سرعت پيشرفت جمهوري اسلامي ايران هم ملامتي نيست.

 

انتهای پیام/

 


مطالب مرتبط:
نظرات بینندگان

نظری ثبت نشده است

  ارسال دیدگاه

  توجه نمایید
  • در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • «خوبان خبر» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • خوبان خبر از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
  • تنها خالی نماندن متن دیدگاه الزامی است.
  • telegram khoobankhabar

    telegram khoobankhabaradvads