کد خبر: 96505 - تاریخ: چهارشنبه، 18 نوامبر 2015 - 22:45

گزارش فصلی آمانو در خصوص اقدامات هسته‌ای ایران

آژانس: ایران برچیدن سانتریفیوژهای خود در نطنز و فردو را آغاز کرده است

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در گزارشی که روز چهارشنبه منتشر کرده اقدام ایران در برچیدن سانتریفیوژها را تأیید کرده است.

به گزارش خوبان به نقل از فارس،آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در گزارشی در روز چهارشنبه که به رویت خبرگزاری رویترز رسیده تصریح کرده که ایران جمع‌آوری سانتریفیوژهای خود در دو سایت غنی‌سازی را آغاز کرده است.

رویترز می‌نویسد: «گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خطاب به شورای حکام این نهاد، می‌گویند ایران انتقال سانتریفیوژها در فردو و نطنز که دو سایت اصلی غنی‌سازی این کشور هستند را آغاز کردI است.»

یک منبع ارشد دیپلماتیک در گفت‌وگو با رویترز گفته ایران، در واقع دستگاه‌های سانتریفیوژ خود را برچیده است. این منبع دیپلماتیک گفت: «آنها سانتریفیوژهایی که حاوی هگزافلوراید نبوده‌اند را برچیده‌اند.» رویترز می‌نویسد منظور از «هگزافلوراید» همان هگزافلوراید اورانیوم است که ماده اولیه برای سانتریفیوژها است و می‌تواند اورانیوم را تا درجه‌ای از غلظت، غناسازی کند که از آن به عنوان سوخت در نیروگاه‌ها یا احتمالاً بمب، استفاده شود.

ایران به موجب سند «برجام» موافقت کرده تعداد سانتریفیوژهای نصب‌شده خود را از 19000 دستگاه به 6100 دستگاه کاهش دهد. از این 6100 دستگاه، از 5100 دستگاه برای غنی‌سازی اورانیوم استفاده خواهد شد.

آژانس در گزارش روز چهارشنبه تصریح کرده ایران حدود 4500 سانتریفیوژ را از جایگاه‌های خود در نطنز و فردو برداشته است.

خبرگزاری آسوشتیدپرس در توضیح بیشتر نوشته تعداد سانتریفیوژهای ایران در مرکز اصلی غنی‌سازی، یعنی نطنز در تاریخ 15 نوامبر، برابر با 11308 دستگاه بوده است – یعنی بیش از 3000 دستگاه کم‌تر از روز اجرای توافق هسته‌ای.

با این تفاصیل، تعداد سانتریفیوژهای برچیده شده در سایت فردو، کمتر از 1500 دستگاه است.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز چهارشنبه در گزارشی اعلام کرد ایران عقب راندن برنامه هسته‌ای خود را مطابق توافقات برجام آغاز کرده است.

این ارزیابی به نوشته آسوشیتدپرس، در گزارشی منتشر شده که در اختیار اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد و تعداد محدودی از کشورهای دیگر قرار گرفته است.

در گزارش آژانس همچنین آمده میزان ذخائر اورانیوم کم‌غنای ایران از سه ماه قبل با افزایش 460.2 کیلوگرمی به 8305.6 کیلوگرم افزایش یافته است.

ایران به موجب توافق برجام بایستی میزان ذخائر اورانیوم خود را به 300 کیلوگرم یا کمتر برساند، اما دیپلمات مورد استناد رویترز، این میزان افزایش را طبیعی توصیف کرده است.

متن کامل گزارش آژانس که در تاریخ 27 آبان منتشر شده، به شرح ذیل می‌باشد:

اجرای موافقتنامه پادمان معاهده عدم اشاعه هسته‌ای (NPT)

و مفاد مربوطه قطعنامه‌های  شورای امنیت در جمهوری اسلامی ایران

گزارش مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

تحولات عمده

– در تاریخ ۲۰ سپتامبر سال ۲۰۱۵، مدیر کل با رئیس‌جمهور روحانی، معاون رئیس‌جمهور صالحی و وزیر امور خارجه ظریف در خصوص اجرای نقشه راه گفت‌وگو کرد. در این گفت‌وگوها همچنین تبادل نظر در خصوص موضوعات مربوط به اجرای تعهدات ایران در ذیل برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) صورت گرفت. به علاوه، مدیر کل با نمایندگان پارلمان ایران هم دیدار کرد.

– در تاریخ ۳۰ سپتامبر سال ۲۰۱۵، مدیر کل و معاون پادمان‌های او از محل مشخصی در سایت پارچین که مورد نظر آژانس بود بازدید کردند. نمونه‌های محیطی در روزهای ماقبل این بازدید جمع‌آوری شده بود.

اقدامات مربوط به نقشه راه که مختص بازه زمانی منتهی به ۱۵ اوت بوده، منطبق با زمان‌بندی تکمیل گردیده است.

– در مورخ ۱۸ اکتبر سال ۲۰۱۵، ایران به آژانس اطلاع داد که از روز اجرای برجام، به‌طور موقت پروتکل الحاقی را اجرا کرده و کد اصلاحی 3.1 را به‌طور کامل اجرا می‌کند.

– در ۱۸ اکتبر، تاریخ تصویب برجام فرارسید.

– آژانس اقدامات آماده‌سازی برای پایش و راستی‌آزمایی تعهدات ایران در چارچوب برجام از جمله پایش و راستی‌آزمایی گام‌های در حال اجرای ایران برای اجرای آن تعهدات را آغاز کرده است.

– آژانس به پایش و راستی‌آزمایی اقدامات مربوط به برنامه اقدام مشترک (توافق ژنو) را ادامه داده است.

A. مقدمه

1. این گزارش مدیر کل به شورای حکام و همزمان به شورای امنیت در خصوص اجرای موافقتنامه پـادمان معاهده عدم اشاعه سلاحهای هسته‌ای و مفاد مربوطه قطعنامه‌های شورای امنیت در جمهوری اسلامی ایران (ایران) می‌باشد. این گزارش همچنین در بردارنده اطلاعاتی در مورد اجرای اقدامات ذیل بیانیه مشترک در مورد یک چارچوب برای همکاری (چارچوب برای همکاری) و نقشه راهی برای تبیین موضوعات باقیمانده گذشته و حال راجع به برنامه هسته‌ای ایران (نقشه راه)؛ برنامه اقدام مشترک آنگونه که مجددا تمدید شده و برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) است.

2. شورای امنیت تاکید نموده است که اقدامات مورد درخواست شورای حکام در  قطعنامه هایشدر خصوص ایران الزام آور است. مفاد مربوطه قطعنامه‌های یادشده شورای امنیت که بر اساس فصل هفتم منشور سازمان ملل تصویب شده‌اند مطابق شرایط این قطعنامه ها الزام‌آور هستند.  قطعنامه شماره ۲۲۳۱ شورای امنیت که در جولای ۲۰۱۵ به تصویب رسید، شامل بندهایی در خصوص پایان تمهیدات قطعنامه‌های پیشین است.

3. این گزارش به تحولاتی که از آخرین گزارش مدیر کل (GOV/2015/50 ) به بعد رخ داده و نیز به موضوعاتی که سابقه بیشتری دارند، می‌پردازد.


مطالب مرتبط:
نظرات بینندگان

نظری ثبت نشده است

  ارسال دیدگاه

  توجه نمایید
  • در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • «خوبان خبر» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • خوبان خبر از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
  • تنها خالی نماندن متن دیدگاه الزامی است.
  • telegram khoobankhabar

    telegram khoobankhabaradvads