کد خبر: 126213 - تاریخ: سه‌شنبه، 6 دسامبر 2016 - 11:23

مدیر حفاظت محیط زیست گیلان ؛

اشتغال زایی با استفاده از مدیریت پسماند در روستای نمونه بدون بیکار دهنه سر خمام

مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان گفت: با استفاده از مدیریت پسماند اشتغالزایی در روستاها رو به افزایش است.

به گزارش خوبان : قربانعلی محمدپوردر بازید از روستای نمونه بدون بیکار دهنه سرشیجان گفت: با حمایت صندوق کارآفرینی امید و میراث فرهنگی و اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان در بخش های گردشگری و اکو توریسم ، تالاب گردی ، سایت پرنده نگری ، سایت سوارکاری ، صنایع دستی ، رستوران و غذاهای محلی و سایر شاخه های درآمدزا، اشتغالزایی مناسبی در این روستا بوجود آمد که ماحصل آن اشتغال صد در صد نیروی کار این روستای نمونه بود . محمدپور افزود براساس آمارها، شاخص روستانشینی در گیلان در حال حاضر چیزی در حدود 40 درصد است که این میزان 10 درصد بیشتر از شاخص کل کشوری است و با توجه به دراختیار بودن مواهبی چون طبیعت زیبا و مثال زدنی و همچنین عرصه های آبی و جنگلی بی نظیر میتوان با برنامه ریزی دقیق راه هایی را جهت درآمد و اشتغال زایی معرفی کرد که نه تنها نیازی به سرمایه گذاری هنگفت در بخش صنایع ندارد بلکه با اندک سرمایه ای نیز ، همسو با طبیعت و محیط زیست به ایجاد شغل و درآمد پرداخت.مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان گفت روستای شیجان بخش خمام شهرستان رشت که در شرق تالاب انزلی قرار دارد به عنوان روستای بدون بیکار معرفی شده است چرا که تمام ساکنین فعال آن از طرح های اشتغالزایی دولت بهره مند شده اند و هم اینک با ایجاد تعاونی های محلی، روستاییان در زمینه های مختلف کشاورزی ، دام و آبزی پروری و طبیعت گردی امرار معاش می کنند .
محمدپور گفت اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان در قالب برنامه اجرایی فاز دوم پروژه مدیریت اکولوژیک تالاب انزلی که با همکاری تیم کارشناسی جایکا کشور ژاپن در حال اجرا می باشد،در بخش اکوتوریسم به منظور اجرای پروژه پایلوت مشترک در روستاهای حوزه تالاب انزلی کلیه روستاهای حوزه متصل به تالاب را مورد بررسی و شناسایی قرار داده است . مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان افزود طرح تولید کمپوست یا کود آلی بعنوان یکی از طرح های درآمدزا در روستای دهنه سر شیجان مورد توجه حفاظت محیط زیست قرار دارد تا از طریق ترویج آن بتوانیم سرانه تولید زباله در منطقه را کاهش دهیم . براین اساس ، پروژه جمع آوری کارامد پسماند خشک قابل بازیافت و ترویج تولید و استفاده از کمپوست بعنوان یکی از فعالیت های پایلوت مشترک و تیم کارشناسی جایکا ژاپن و سازمانهای ایرانی از جمله اداره کل حفاظت منیط زیست گیلان ، دفتر امور روستایی استانداری و مسوولین روستای دهنه سر شیجان مورد توجه قرار گرفت.
محمدپور خاطرنشان کرد جمع آوری پسماند اورگانیک و زباله خشک قابل بازیافت و مدیریت پسماند در روستای دهنه سر شیجان و در نهایت ایجاد شغل و سرمایه برای روستاییان از اهداف اجرای این پروژه بود که در حوزه محیط زیست طراحی و اجرا شد . وی گفت در راستای اجرای پروژه ، یک ایستگاه جمع آوری پسماند خشک و کمپوست در روستا احداث و راه اندازی شد که در آذر ماه 95 به بهره برداری رسید . وی آموزش روستاییان دهنه سر شیجان را در خصوص نحوه تولید کود آلی و مدیریت پسماند های تر و خشک از دیگر اهداف و اولویت های این پروژه دانست که در راستای اجرای آن کارگاه ها جلساتی با حضور کارشناسان تیم مطالعاتی پروژه در مدارس ، مسجد و دهیاری منطقه برگزار شد .محمدپور سرانه تولید زباله در روستای دهنه سر شیجان به ازای هر نفر در حدود 390 گرم برآورد کرد که با توجه به جمعیت 1130 نفری روستا این سرانه برای روستا در حدود 440 کیلوگرم در روز خواهد بود.

 

 

 

انتهای پیام*/263322


مطالب مرتبط:
نظرات بینندگان

نظری ثبت نشده است

  ارسال دیدگاه

  توجه نمایید
  • در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • «خوبان خبر» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • خوبان خبر از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
  • تنها خالی نماندن متن دیدگاه الزامی است.
  • telegram khoobankhabar

    telegram khoobankhabaradvads