به گزارش خوبان به نقل از فارس، گیلان دارای 238 هزار هکتار شالیزار است که حدود 80 هزار هکتار آن زهکش دارند و آبهای سطحی از آنها خارج میشود و برای انجام کشت دوم مناسب هستند.
با پایان یافتن کار برداشت برنج در گیلان نهضت جدیدی با نام کشت دوم آغاز میشود که در کشاورزی پایدار و دستیابی به تولید محصول سالم در استان نقش مهمی دارد.
در گیلان به دلیل محدود بودن زمینهای قابل کشت میتوان با افزایش دوباره کشت به دلیل وجود شرایط اکولوژیکی مناسب، کشت دوم را یک راهکار برای کشاورزی پایدار و همچنین افزایش تولید به کشاورزان دانست.
افزایش توان مالی و اقتصادی کشاورزان، رشد تولید محصولات مختلف، ایجاد اشتغال در پاییز و زمستان و در نهایت کاهش مصرف سموم و کودهای شیمیایی از مزایای کشت دوم است ضمن اینکه کشت دوباره شالیزارها موجب تقویت خاک و کاهش مصرف سموم و کودهای شیمیایی میشود و میتواند اشتغال ایجاد کند.
* کشت دوم از هزینههای اضافه جلوگیری میکند
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان در گفتوگویی، با بیان این که کشت دوم دارای مزایای بسیاری است اضافه کرد: کشت دوم از هزینههای اضافه جلوگیری میکند.
اردشیر روحی با بیان اینکه کشاورزان میتوانند بدون متحمل شدن هزینههای اضافی کشت دوم و تولید پس از برداشت برنج را داشته باشند، افزود: کشاورزان میتوانند با استفاده از نهادههای موجود در کشت دوباره زمینهای کشاورزی تولید بیشتری داشته باشند.
وی کمک به سلامت تولید را از مزایای کشت دوم عنوان کرد و گفت: امروزه در دنیا بر تولیدات سالم و بدون افزودنیهای شیمیایی و سم تاکید میکنند که باید به این مسئله توجه کرد.
این مسئول رهایی از تک محصولی را یکی از اهداف جهاد کشاورزی گیلان ذکر کرد و یادآور شد: با خارج شدن از وضعیت تک محصولی میتوانیم علاوه بر ایجاد اشتغال، شاهد درآمدزایی و رشد اقتصادی کشاورزان باشیم.
نظری ثبت نشده است