کد خبر: 40793 - تاریخ: چهارشنبه، 11 دسامبر 2013 - 20:29

زاکانی:

آقایان دریافتند که طرف با یک لبخند کوتاه نمی‌آید/ موافقتنامه ژنو نه فتح الفتوح است و نه جام زهر

دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی با تاکید بر این که در مذاکرات هسته‌ای آینده باید تیم مذاکره کننده قوی تر باشد و امانت داری را رعایت کند گفت: آقایان معتقد بودند صد روزه با لبخند و دیپلماسی قوی می‌توان مشکل را حل کرد اما امروز دریافتند طرف غربی در مقابل یک لبخند کوتاه نمی آید و چیزهای بیشتری می خواهد.

به گزارش خوبان، علیرضا زاکانی دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی در همایش میقات الصالحین که عصر امروز در لانه جاسوسی آمریکا برگزار شد با اشاره به توافق نامه ژنو گفت: ما با توافق نامه ای مواجه هستیم که به تعبیری نه فتح الفتوح است و نه جام زهری که حکایت از شکست ما داشته باشد. این توافق نامه دارای زوایای بالقوه ای است که ما باید آن ها را به فعلیت برسانیم و از خطراتی که فرا روی ما وجود دارد جلوگیری کنیم.

وی با بیان این که امروز بهانه هسته، بهانه خوبی است تا ما را به دروغ گویی متهم کنند گفت: دروغ گویی آن ها در مورد اتهام نقض حقوق بشر توسط ما صورت دیگری از اتهام های نظام سلطه در مقابل مقاومت ملت است. نظام سلطه ما را برای مخالفت با رژیم غاصب صهیونیستی متهم می کند و ما را مخل امنیت منطقه می داند این در حالی است که جنایت آن ها برای همه اثبات شده است.

دبیرکل جمعیت رهپویان با اشاره به فضای پس از امضای توافق نامه میان ایران و 1+5 گفت: چند روز بعد از این توافقنامه اتحادیه اروپا، 17 تحریم جدید علیه ایران را صادر کرد این در حالی است که رژیم صهیونیستی 400 کلاهک هسته ای دارد و خودشان ناقض حقوق بشر هستند.

زاکانی ادامه داد: ما از جانب آن ها حق حیات نداشتیم اما اکنون با قدرت هستیم. از نظر نظام سلطه انقلاب اسلامی نباید می بود که اکنون هست و این نظام سلطه است که رو به سقوط می رود.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: آمریکایی ها امروز در سوریه تصمیم می گیرند که کار را یکسره کنند و تمام تلاششان را می کنند اما ماحصل این می شود که آمریکایی ها التماس می کنند که یک منطقه خالی را بمبگذاری کنند اما ایران اجازه ایران همان را هم نمی دهد.

وی با تاکید بر این که مدل مقاومت و حمایت فکری ایران در منطقه منتقل شده است گفت: اکنون ایران یک کشور تعیین کننده در جهان است. در گذشته ما حق داشتن هیچ گونه فناوری هسته ای نداشتیم اما الان داریم و از مرحله نداشتن گذشته ایم.

به گفته زاکانی رئیس جمهور وقیه آمریکا که چهره مسالمت آمیز به خود گرفته تنها رئیس جمهور آمریکاست که ایران اسلامی را تهدید به حمله نظامی کرد.

این نماینده مجلس با تاکید بر این که سعی آن ها در وابسته کردن ما به خودشان ناکام مانده است اظهار داشت: امروز با توافق نامه ژنو با مطالبات سقفی و کفی مواجه هستیم. غربی ها تلاش می کنند مطالبات ما را در کف محدود کنند و ما نیز تلاشی آینده نگر باید سقف مطالبات هسته ای را بخواهیم.

دبیر کل جمعیت رهپویان با اشاره به چهار گروه تیم مذاکره کننده ایران با غرب از سال 80 تاکنون گفت: مذاکره کننده اول تا سال 84 روحانی، ظریف و دوستانشان بودند. در مسیری که طی شد با بدخلقی و عدم تعهد و پایبندی غربی ها رو به رو بودیم. در نشست بروکسل قرار شد 22 سانریفیوژ خود را تعطیل کنیم.

وی با اشاره به پخش مستند بی بی سی در سال گذشته گفت: این مستند در نشست پاریس ظریف را نشان داد که طرف غربی به ما اجازه نمی دهد که حتی یک سانتریفیوژ داشته باشیم.

وی با بیان این که از سال 84 به بعد اراده ای شکل گرفت و ماحصل این اراده به وجود آمدن شرایط متفاوتی بود خاطر نشان کرد: امروز بالغ بر 18 هزار سانتریفیوژ داریم. 7 تا 8 تن مواد غنی سازی 3.5 درصد داریم. شرایطی که اصلا برای آن ها قابل تصور نبود.

وی ادامه داد: از سال 87 تا 92 ما به همراه تیم جلیلی 9 دور مذاکره در ژنو، ترکیه، بغداد و آلماتی داشتیم که در بغداد پیشنهاد معامله داده شد و ما در آن مذاکرات از غنی سازی 20 درصد برخوردار شدیم.

نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به این که ما بعد از انتخابات با یک واقعیت جدید رو به رو شدیم و تیم مذاکره کننده جدید این توافق نامه را ایجاد کرد گفت: ما در درون خود دو گروه داریم. گروه اول نظم جهانی را غیر قابل برهم زدن می داند و آمریکا را کدخدای جهان می داند که باید با او بست و به عنوان یک واقعیت در دل سلسله این نظامات به ما حق حیات دهد و معتقدند نمی شود هم انقلابی بود و هم نظام داری کرد.

وی در تشریح گروه دوم گفت: گروه دوم گروه اصلی است که متکی بر اندیشه امام و رهبری است. حتی در شعار لا اله الا الله و الله اکبر و نه شرقی نه غربی فقط جمهوری اسلامی است. اساس انقلاب را نفی نظام موجود جهانی می داند. اگر این باشد ما روی پای خود می ایستیم و در یک جامعه خود ساخته بر مسیر تحقق اندیشه اسلامی حرکت می کنیم.

زاکانی با تاکید بر این که با توجه به نظرات گروه اول، ایران منشاء تحول نخواهد بود اما در اندیشه گروه دوم افق های روشنی پیش روی ماست اظهار داشت: آقایان معتقد بودند می شود در صد روزه اول با لبخند و دیپلماسی قوی مشکل را حل کرد اما امروز این تجربه را به دست آوردند که طرف مقابل با یک لبخند کوتاه نمی آید و چیزهای دیگری نیز می خواهد.

دبیر کل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی با بیان این که این توافقنامه فرصت هایی را برای ما خلق کرد اظهار داشت: اولین فرصت بحث شکست ایران هراسی و اجماع بین المللی برای ما بود. اسرائیل با لجبازی سیاهی خود را نشان می دهد و اکنون از اجماع بین المللی بر روی ایران ناراحت است.

زاکانی با تاکید بر این که جهان امروز چند قطبی است و ایران یکی از این قطب هاست گفت: این توافقنامه راستی آزمایی غرب است و غربی ها امروز محک می خورند که این یک فرصت است. اگر غرب به توافق خود عمل کند ما موفق هستیم و باید از این فرصت خلق شده استفاده کنیم ما باید فراتر از متن را دنبال کنیم.

زاکانی با اشاره به این که قبل از انتخابات مشکلات را 30 درصد به تحریم ها و 70 درصد به مدیریت منوط می دانستند الان همه چیز یادشان رفته و تحریم ها را 100 درصد عامل مشکلات می دانند گفت: خوشبختانه اکنون یک آرامش نسبی ایجاد شده و از آرامشی که در اقتصاد ما به وجود آمده باید به یک فرصت نگاه کنیم. توجه به اقتصاد مقاومتی یک فرصت خوبی است که باید تلاش کنیم در این مسیر حرکت کنیم. ما موقعی می توانیم از دام بگذریم که به خودمان وابسته باشیم.

وی با اشاره به شعار رئیس جمهور پیش از انتخابات که همانطور که باید سانریفیوژها بچرخد و چرخ زندگی مردم هم بچرخد گفت: به یقین چرخ زندگی مردم با سانتریفیوژها می چرخد ما باید توجیه درستی از جایگاه فناوری هسته ای داشته باشیم. امروز که آن ها محتاج ما هستند با ما تحقیر آمیز صحبت می کنند وای به روزی که ما محتاج آن ها شویم.

وی با تاکید بر این که مردم باید بدانند آینده فرزندانشان به انرژی هسته ای وابسته است عنوان کرد: اصل حق فناوری هسته ای مورد انسجام و خواست ملت است. چارچوب فناوری هسته ای باید مشخص شود و ما نباید در مسیری برویم که تفرقه ایجاد شود.

نماینده مردم تهران در مجلس با تاکید بر این که نباید در سیاست داخلی کشور فضای دوقطبی به وجود آید گفت: نباید تفسیر خود را از زبان بیگانگان بگوییم باید تفسیر ما باید بر اساس منافع خودمان باشد و در آینده تیم مذاکره کننده هسته ای باید خود را قوی کند و مطالبات بیشتری بخواهد چرا که ملت ما ارزش بالایی دارند.

وی با تاکید بر این که باید از بیانات تزلزل زا پرهیز کنیم گفت: گفتن بعضی از سخنان مانند این که خزانه خالی است، مردم ما را ناامید می کند و کمک به دیگران است.

وی در پایان گفت: ما به تیم مذاکره کننده مان اعتقاد داریم اما باید این تیم تقویت شود و امانت داری کند. ان شاء الله در کشور یکصدایی و یک مسیر باشد همانطور که آقای جلیلی در 13 آبان از تیم مذاکره کننده حمایت کرد.

منبع: مهر

 

انتهای پیام/


مطالب مرتبط:
نظرات بینندگان

نظری ثبت نشده است

  ارسال دیدگاه

  توجه نمایید
  • در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • «خوبان خبر» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • خوبان خبر از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
  • تنها خالی نماندن متن دیدگاه الزامی است.
  • telegram khoobankhabar

    telegram khoobankhabaradvads