کد خبر: 207859 - تاریخ: دوشنبه، 21 دسامبر 2020 - 09:06

۲۰۰۰ پرستار گیلانی در حوزه مقابله با کرونا مطالبات معوقه دارند

مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: ۲ هزار پرستار در گیلان در فیلد کرونا مشغول کار بوده و مطالباتشان معمولاً در حد ۳ ماه است.

به گزارش خوبان، طاهره زاهدصفت شامگاه یکشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: از ابتدای  شیوع کرونا در استان گیلان تعداد کادر پرستاری شهید شده در مقابله با کرونا ۵ نفر بوده؛ گیلان دومین استان درگیر با کرونا بود و این ۵ عزیز پرستار در ماه‌های اولیه اوج کرونا در استان گیلان به شهادت رسیدند همچنین همکاران زیادی نیز در این دوره بستری شده و تاکنون هزار و ۵۰۰ پرستار گیلانی به کرونا مبتلا شده‌اند.

مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه  قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری حدود ۱۴ سال است که اجرا نمی‌شود گفت: هویت حرفه‌ای رشته‌ای مانند پرستاری با تعرفه‌گذاری پرستاری شکل می‌گیرد و پرستاران  به حق قانونی خود می‌رسند؛ مقام معظم رهبری طی صحبت‌هایشان به مناسبت روز پرستار بر روی اجرای این قانون تاکید کردند و امیدواریم که دولت نیز آن را سرلوحه کار خود قرار دهد.

زاهدصفت تصریح کرد: قانون ارتقاء بهره‌وری از سال ۹۰ در گیلان به اجرا در آمد، این قانون در بیمارستان‌های دولتی به‌طور کامل اجرا می‌شود اما یک بند از قانون ارتقاء بهره‌وری که مربوط به قانون مشاغل سخت و زیان‌آور است که طی آن پرستاران باید در پایان ۲۰ سال از سیستم خارج شوند و با ۳۰ روز حقوق بازنشسته شوند، اجرا نمی‌شود.

وی با بیان اینکه بیمارستان‌های خصوصی شیفت کامل ۱۹۰ تا ۱۹۰ ساعت را در ماه دارند و کاهش ساعت کاری اتفاق نمی‌افتد افزود: قانونی که وضع شده برای کلیه پرستاران است اما بیمارستان‌های خصوصی به‌دلیل وجود سهامداران و مطرح بودن بحث اعتبارات از این قانون خدمات کشوری تبعیت نمی‌کنند و بر این اعتقادند که باید در این حوزه حمایت‌هایی انجام شود تا این قانون به اجرا در بیاید.

زاهدصفت با اشاره به اینکه معاونت توسعه وزارت بهداشت اعلام کرده که امسال ۳۰ هزار جذب پرستار داریم گفت: میزان کمبود پرستار به قدری است که این تعداد نیز پاسخگو نیست و همچنین به‌عنوان مثال در سال گذشته از ۱۰ هزار جذب سهم گیلان ۱۸۰ پرستار بود که این تعداد خیلی چشمگیر نیست و باید جذب چشمگیر باشد تا بتواند پوشش خروج پرستاران به‌علت بازنشستگی را بدهد.

مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی گیلان افزود: یکی از دغدغه‌های ما این است که بحث جذب همکاران شرکتی تعیین تکلیف شود و امیدواریم که در میان این ۳۰ هزار برنامه جذب، همکاران شرکتی که با تجربه هستند نیز باشند؛ طی بخشنامه‌ای که معاونت توسعه وزارت بهداشت صادر کرده رقم ناخالص حقوق برای همکاران شرکتی ۴ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان است.

وی با بیان اینکه با توجه به شرایطی که در اسفندماه سال ۹۸ داشتیم با همکاری های وزارت بهداشت پرستاران ۸۹ روزه جذب شدند اظهار داشت: طی این ۱۰ ماه تلاش‌های بسیاری انجام شد که همکاران ۸۹ روز تعیین تکلیف شده و به شکل شرکتی در بیایند همچنین بسیاری از پرستارانی که در این ۱۰ ماه در بیمارستان‌ها حضور داشتند پرستاران طرحی بودند.

زاهد‌صفت افزود: طبق دستورالعمل وزارت بهداشت در آزمون استخدامی پیش‌رو به این پرستاران مذکور با توجه به نوع خدمت و مدت زمان خدمتشان در فیلد کرونا، امتیاز داده می‌شود، به ازای هر ماه خدمت در فیلد کرونا دو درصد برایشان در نظر گرفته به علاوه برای کسانی که از یک اسفند سال ۹۸ تا زمان آزمون استخدامی در فیلد کرونا خدمت کردند سقف امتیاز ۲۰ امتیازی در نظر گرفته می‌شود.

وی با بیان اینکه اکنون در گیلان تقریباً ۲ هزار نفر از پرستاران در فیلد کرونا بوده و مطالباتشان معمولاً تا ۳ ماه است افزود: یکی از مشکلات همکاران ما این است که مدت خدمت را کم کردند اما میزان حقوق کارانه آن‌ها بسیار ناچیز است و دلیل آن کاهش عمل‌های غیر ضروری اورژانس بوده که بر روی درآمد بیمارستان‌ها و به تبع دریافتی‌های کارانه اثر گذاشته است.

مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی گیلان تصریح کرد: در این راستا دستورالعملی از وزارت بهداشت آمد که با کمک معاونت درمانی دانشگاه‌ها و هیئت رئیسه برنامه‌ریزی لازم را برای جبران کمبود دریافتی‌ها انجام دهند که البته در بحث توضیح درست آن که چگونه به پرستاران اختصاص پیدا کند نیز مشکلاتی وجود دارد.

وی گفت: مراکز مراقبت در منزل با شرایط موجود ثابت کرد که می‌تواند برای بیمارستان‌ها اثربخش باشد به‌ویژه در بحث پیشگیری و آموزش به خانواده های بیماران و در زمان ترخیص بیماران از بیمارستان نقش موثری دارد و اقدامات خوبی را در بحث پیشگیری تا توانبخشی به بیمار ارائه می‌دهند.

زاهدصفت با بیان اینکه حدود ۲۰ مرکز فعال مراقبت در منزل در کل استان داریم افزود: این مراکز بخش خصوصی‌ هستند ولی با تعرفه دولتی کار می‌کنند و طبق دستورالعمل وزارت بهداشت تعرفه‌های این مراکز کاملا مشخص و دولتی است اما هنوز تحت پوشش شورای عالی بیمه نبوده و از این منظر ممکن است از لحاظ هزینه برای بیماران سختی‌هایی را به همراه داشته باشد.

انتهای پیام/ ۶۱۴/ ع

نظرات بینندگان

نظری ثبت نشده است

  ارسال دیدگاه

  توجه نمایید
  • در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • «خوبان خبر» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • خوبان خبر از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
  • تنها خالی نماندن متن دیدگاه الزامی است.
  • telegram khoobankhabar

    telegram khoobankhabaradvads