کد خبر: 207303 - تاریخ: یکشنبه، 6 دسامبر 2020 - 08:56

مدیر امور آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی گیلان :

تجهیز شالیزارها از راهکارهای کاهش ساخت خانه‌های دوم در گیلان

مدیر امور آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: تجهیز و نوسازی شالیزارها موجب می‌شود که تولید برنج اقتصادی‌تر شود و کشاورزان برای فروش اراضی‌شان به سایر هموطنان برای ساخت خانه‌های دوم در گیلان بی‌رغبت شوند.

به گزارش خوبان خبر ، مجتبی شاه‌نظریاز توسعه تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری گیلان خبر داد و گفت: گیلان در حال حاضر ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری دارد که ۸۶ هزار هکتار آن نوسازی شده است و برنامه داریم ۸۰۰ هکتار دیگر از این اراضی تجهیز و نوسازی شود.

مدیر امور آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی گیلان  افزود: گیلان استان پیشرو در تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری کشور است و توسعه اراضی شالیزاری در سال‌جاری در شهرستان‌های رشت، آستانه، لاهیجان و صومعه‌سرا بیش از شالیزارهای شهرستان‌های دیگر در دستور کار است.

شاه‌نظری با بیان اینکه تسطیح اراضی شالیزاری منجر به کاهش قیمت تمام شده تولید برنج می‌شود، گفت: از آنجایی که هزینه‌های کارگری در سال‌های اخیر در زمان کشت و برداشت برنج بسیار افزایش یافته است، کشاورزان بیشتری تقاضا دارند تا شالیزارهایشان را تجهیز و نوسازی کنند.

وی ادامه داد: تجهیز اراضی شالیزاری علاوه بر اقتصادی‌تر کردن تولید برنج برای کشاورز منجر به کاهش رنج تولید این محصول می‌شود و به همین دلیل کشاورز زادگان و جوانان روستایی نیز تمایل زیادی برای تجهیز شالیزارها دارند تا برای تولید این محصول بیش از گذشته ورود کنند.

شاه‌نظری با بیان اینکه در حال حاضر به نسبت برخورداری شهرستان‌ها از میزان سطح زیر کشت، شهرستان‌های املش، لنگرود، رودبار و سیاهکل از اراضی تجهیز شده بالایی برخوردار هستند، خاطرنشان کرد: بیش از نیمی از اراضی شالیزاری گیلان قابلیت تجهیز دارند و با تامین اعتبار به موقع می‌توان در تجهیز اراضی که قابلیت و استعداد برای نوسازی شدن دارند، گام های موثر برداشت.

مدیر امور آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی گیلان  یکی دیگر از مزایای تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری را جلوگیری از تغییرکاربری و ویلاسازی در شالیزارها عنوان کرد و گفت: با اقتصادی‌تر شدن تولید برنج برای شالیکاران این اقشار خیلی کمتر به فکر فروش زمین‌شان می‌افتند و به این ترتیب اراضی ارزشمند گیلان به جای اینکه خانه‌های دوم برای سایر هموطنان‌مان شوند، همچنان برای تولید ارزشمند برنج و دیگر محصولات کشاورزی حفظ می‌شوند.

نظرات بینندگان

نظری ثبت نشده است

  ارسال دیدگاه

  توجه نمایید
  • در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • «خوبان خبر» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • خوبان خبر از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
  • تنها خالی نماندن متن دیدگاه الزامی است.
  • telegram khoobankhabar

    telegram khoobankhabaradvads