کد خبر: 189221 - تاریخ: پنج‌شنبه، 11 جولای 2019 - 09:15

حمله پلنگ به احشام منطقه اشکورات گیلان تائید شد

رئیس حفاظت محیط زیست رودسر در واکنش به حمله پلنگ به احشام در روستای پلام اشکور گفت: روستائیان و دامداران ساکن این مناطق حمله پلنگ و سایر حیوانات وحشی به احشام خود را مکرراً گزارش کرده‌اند.

به گزارش خوبان، علی محمدپور با تائید حمله پلنگ به احشام در روستای پلام اشکورات رودسر که در روزهای اخیر به وقوع پیوست اظهار داشت: دامداران و روستائیان ساکن این مناطق دائماً گزارش‌های مکرری مبنی بر حمله پلنگ و سایر حیوانات وحشی به احشام خود را به اداره حفاظت محیط زیست رودسر اطلاع داده‌اند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان رودسر از دستورالعمل جدید سازمان حفاظت محیط زیست در مورد حمله پلنگ و سایر حیوانات وحشی سخن گفت و عنوان کرد: از کلیه دامداران و کشاورزان می‌خواهیم جهت پیشگیری و کاهش احتمال تعارض بین انسان و حیوانات وحشی به ویژه گوشتخواران به توصیه‌های سازمان حفاظت محیط زیست توجه کنند.

محمدپور بازگرداندن احشام به محل‌ نگهداری آن‌ها قبل از تاریک شدن هوا را مورد تأکید قرار داد و افزود: پیش‌بینی امکانات ایمنی، ایجاد حصار، دیوار یا پرچین در محل نگهداری شبانه احشام و عدم رهاسازی دام‌ در چراگاه‌ها بدون حضور دائمی چوپان به همرا سگ مناسب گله جهت فراری دادن حیوانات وحشی باید توسط دامداران مورد توجه قرار گیرد.

وی دفن سریع لاشه حیوانات تلف شده در اثر بیماری یا سقوط از ارتفاع به منظور جلوگیری از جلب توجه گوشتخواران منطقه را خواستار شد و تصریح کرد: عدم دستکاری یا جابه‌جایی دام‌های تلف شده توسط حیات وحش باید توسط دامداران مورد توجه قرار گیرد زیرا این امر بر اساس عادات غریزی پلنگ منجر به ایراد خسارت مجدد می‌شود. 

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان رودسر خاطرنشان کرد: در صورت مشاهده مستنداتی از حیات وحش از جمله پلنگ، گرگ، خرس و غیره در مناطق نزدیک روستاها و دامداری‌ها باید مراتب هر چه سریعتر از طریق مقامات محلی نظیر دهیاری‌ها و سمن‌ها) به اداره حفاظت محیط زیست جهت اتخاذ تمهیدات لازم برای جلوگیری از وارد شدن خسارت به دامداران گزارش شود. 

محمدپور یکی از دلایل حضور پلنگ در نزدیکی باغات میوه به‌ویژه فندق را شکار گراز اعلام کرد و ابراز داشت: در این‌گونه موارد پلنگ به عنوان یک میر شکار طبیعی در کنترل جمعیت گراز به طور رایگان نقش ایفا می‌کند از سوی دیگر یکی از دلایل حمله پلنگ و گرگ‌ها به دام‌ها عدم وجود شکار کافی نظیر خوک وحشی، کل و بز و خرگوش است.

وی همکاری مقامات محلی و اهالی روستاها در حفظ و جلوگیری از شکار بی‌رویه و بدون مجوز حیات وحش و تعامل آن‌ها با اداره حفاظت محیط زیست و گروه‌های مردم نهاد حامی حیات وحش را متذکر شد و افزود: حفاظت از محیط‌ زیست امری است که در سایه مشارکت مردم و نهادهای مرتبط به خوبی میسر می‌شود.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان رودسر در مورد نگرانی برخی از روستائیان و اهالی منطقه مبنی بر احتمال حمله پلنگ به انسان عنوان کرد: وقوع این‌گونه موارد بسیار نادر است زیرا طبق سوابق موجود صرفاً در صورتی که پلنگ یا توله‌هایش از ناحیه انسان مورد تهدید یا آزار قرار گیرند این امر اتفاق می‌افتد.

 

انتهای پیام/ح


مطالب مرتبط:
نظرات بینندگان

نظری ثبت نشده است

  ارسال دیدگاه

  توجه نمایید
  • در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • «خوبان خبر» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • خوبان خبر از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
  • تنها خالی نماندن متن دیدگاه الزامی است.
  • telegram khoobankhabar

    telegram khoobankhabaradvads