کد خبر: 181196 - تاریخ: جمعه، 11 ژانویه 2019 - 22:43

نویسنده و شاعر خمامی:

زبان گیلکی و ارتباط آن با زبان‌های کهن ایرانی | گیلکی بیش از ۸۰۰ فعل دارد

پورهادی در ادامه تمامی ساختارهای نحوی زبان گیلکی را با زبان فارسی مقایسه کرد و اشاره داشت: در حال حاضر زبان گیلکی بیش از ۸۰۰ فعل دارد که زبان فارسی کنونی به‌مرور زمان آن فعل‌ها را از دست داده و اکنون این گستردگی افعال را در زبان فارسی نمی‌بینیم.

به گزارش خوبان خبر، نشست «زبان گیلکی و ارتباط آن با زبان‌های کهن ایران»، با سخنرانی «مسعود پورهادی»، عصر پنج‌شنبه ۲۰ دی‌ماه در خانه فرهنگ گیلان برگزار شد.
در این نشست که با استقبال پرشور و خارج از ظرفیتِ علاقه‌مندان در خانه فرهنگ گیلان برگزار شد، مسعود پورهادی، نویسنده، شاعر و پژوهشگر خمامی ، به بیان دیدگاه‌های خود درباره رابطه‌ زبان گیلکی و زبان‌های کهن ایرانی پرداخت.

در آغاز صحبت، پورهادی گفت: «من گیلکی را زبان می‌دانم و دلایل این موضوع را در عرصه‌ی زبان‌شناسی می‌دانم و نه دیگر عرصه‌ها».

وی در ابتدای بحث منظورش را از زبان‌های باستانی ایرانی تشریح کرد و در ادامه به تفاوت‌های زبان‌شناسی بین زبان‌های باستان و زبان فارسی پس از ساسانی اشاره کرد و پس از آن به تفاوت‌های واج‌آرایی مابین زبان فارسی کنونی و گیلکی پرداخت و دلایل چنین تفاوت‌هایی را ارتباط هر دو زبان با زبان‌های باستانی دانست.

پورهادی در ادامه تمامی ساختارهای نحوی زبان گیلکی را با زبان فارسی مقایسه کرد و اشاره داشت: «در حال حاضر زبان گیلکی بیش از ۸۰۰ فعل دارد که زبان فارسی کنونی به‌مرور زمان آن فعل‌ها را از دست داده و اکنون این گستردگی افعال را در زبان فارسی نمی‌بینیم، درحالی که در زبان فارسی باستانی این افعال را مشاهده می‌کردیم؛ زبان گیلکی اما این افعال را در خود حفظ کرده و فقط تفاوت‌هایی در ساختار نوشتاری یا تلفظی آن‌ها به‌وجود آمده است».

پس از پایان صحبت‌های پورهادی پیرامون سرفصل نشست، رابطه‌ی زبان گیلکی و زبان‌های کهن ایرانی، بخش پرسش و پاسخ با مشارکت حاضرین در نشست برگزار شد و سخنران به پرسش‌های مطرح شده پاسخ داد.

مسعود پورهادی در سال ۱۳۳۲ در خمامِ گیلان به دنیا آمد و با آن‌که نزدیک به چهار دهه مقیم کشور آلمان بوده، اما همواره ارتباط خود را با سرزمین مادر‌اش حفظ کرده است. از او کتاب‌های «زبان گیلکی»، «رده‌شناسی ترتیب سازه‌های اصلی در زبان گیلکی»، «توصیف ساختمان فعل و مصدر در گیلکی»، «گاهشماری گیلانی» و چندین کتاب شعر و داستان به زبان گیلکی منتشر شده است.

 


مطالب مرتبط:
نظرات بینندگان

نظری ثبت نشده است

  ارسال دیدگاه

  توجه نمایید
  • در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • «خوبان خبر» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • خوبان خبر از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
  • تنها خالی نماندن متن دیدگاه الزامی است.
  • telegram khoobankhabar

    telegram khoobankhabaradvads