کد خبر: 171252 - تاریخ: دوشنبه، 30 جولای 2018 - 13:37

استاندار گیلان در عیادت کشاورز خمامی کاشف رقم هاشمی مطرح کرد:

برند سازی و تجاری سازی برنج گیلان امری ضروری است

نماینده عالی دولت در استان استفاده از تجربه و مشاوره افرادی این چنینی را جهت بهبود شرایط کشت برنج لازم دانست و خاطرنشان کرد: برند سازی و تجاری سازی برنج گیلان بخصوص ارقام هاشمی و علی کاظمی امری ضروری است و برای تحقق آن بصورت جدی تلاش می کیم.

به گزارش خوبان خبر، مصطفی سالاری، استاندار گیلان با حضور در منزل کشاورز نام آشنای گیلانی، جویای وضعیت سلامتی وی شد.

وی در این عیادت با اشاره به نقش کشاورزان در توسعه استان و کشور، از افرادی چون هاشمی به عنوان سرمایه های اجتماعی یاد کرد.

نماینده عالی دولت در استان استفاده از تجربه و مشاوره افرادی این چنینی را جهت بهبود شرایط کشت برنج لازم دانست و خاطرنشان کرد: برند سازی و تجاری سازی برنج گیلان بخصوص ارقام هاشمی و علی کاظمی امری ضروری است و برای تحقق آن بصورت جدی تلاش می کیم.

دکتر سالاری در پایان با تاکید بر ضرورت رعایت حقوق مالکیت مادی و معنوی افراد، ابراز تاسف کرد: این موضوع هنوز در ایران بطور رسمی و جدی جا نیافتاده است و شایسته است محقق شود.

یوسف هاشمی نیز در این دیدار ضمن تشکر از حضور استاندار گیلان، خواستار رسیدگی به مشکلات کشاورزان استان و ثبت قانونی برنج هاشمی و علی کاظمی به عنوان ۲ برند برتر در کشور شد.

وی همچنین مختصری از تاریخچه کشف این رقم برنج که به نام وی مشهور شده است را بیان کرد و از زحمات و مشقات خود در جمع آوری رقم برنج و ویژگی های این محصول سخن گفت.

گفتنی است بسیاری گمان می برند که دو رقم محلی هاشمی و علی کاظمی حتماً در یکی از موسسات تحقیقاتی برنج و با صرف هزینه های بالا و با استفاده از نتایج و دستاوردهای علمی محققان کشورهای پیشرفته در کشور ما ترویج یافته و در ردیف پرفروش ترین رقم برنج های کشور درآمده است.

یوسف هاشمی، متولد ۱۳۲۷ ساکن روستای چاپارخانه خمام از توابع شهرستان رشت است و سواد خواندن و نوشتن ندارد.

او اولین بار در سال ۱۳۶۴ متوجه یک خوشه برنج دانه درشت در داخل مزرعه سه هکتاری خود شد و این خوشه را از سایر خوشه ها جدا و به عنوان تخم جو برای سال آینده نگهداری کرد.

وی چهار سال از این خوشه ها نگهداری کرد. وقتی صاحب شالکوبی متوجه شد که این فرد رقمی را به کارخانه می آورد که با بقیه برنج ها فرق می کند و مورد استقبال کشاورزان قرار گرفته، اسم هاشمی بر آن نهادند.

به تدریج آوازه این برنج از روستا به روستای دیگر و سپس در سطح کشور منتشرشد و هم اکنون از عمده ترین و پر مصرف ترین برنج های کشور بشمار می رود.

به گفته کارشناسان؛ این رقم در حال حاضر حدودا ۸۰ درصد کشت برنج استان گیلان را تشکیل می دهد.

انتهای پیام/8


مطالب مرتبط:
نظرات بینندگان

نظری ثبت نشده است

  ارسال دیدگاه

  توجه نمایید
  • در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • «خوبان خبر» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • خوبان خبر از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
  • تنها خالی نماندن متن دیدگاه الزامی است.
  • telegram khoobankhabar

    telegram khoobankhabaradvads