کد خبر: 168855 - تاریخ: یکشنبه، 17 ژوئن 2018 - 09:18

پس از ورود دادستان کل کشور به ماجرا

میهمان «ماه‌ عسل» به دادگاه می‌رود؟ | ادامه حواشی واکسن HPV

اجرای جنجالی واکسن «HPV» روز سه‌شنبه، ٨ خرداد کلید خورد. دوازدهمین روز از ماه رمضان که احسان علیخانی خانمی به نام «یاسمن اشکی» را به برنامه دعوت کرد و این‌بار البته برخلاف همیشه اشک مردم را درنیاورد. بیشتر نگرانی و استرس به جان‌شان انداخت که‌ ای وای بدبخت شدیم!

به گزارش خوبان  ،ماجرای جنجالی واکسن «HPV» روز سه‌شنبه، ٨ خرداد کلید خورد. دوازدهمین روز از ماه رمضان که احسان علیخانی خانمی به نام «یاسمن اشکی» را به برنامه دعوت کرد و این‌بار البته برخلاف همیشه اشک مردم را درنیاورد. بیشتر نگرانی و استرس به جان‌شان انداخت که‌ ای وای بدبخت شدیم! میهمان برنامه در آنتن زنده اینطور عنوان کرد که در ١٧ سالگی به نوعی بیماری ژنتیکی مبتلا شده است شبیه ایدز و از ١۴۶ بیمار مشابه در یک کلینیک آمریکایی به شکلی معجزه‌آسا تنها او زنده مانده است. بعد هم گفت خطر بیخ گوش ماست و تا ١٠‌ سال آینده زنان و مادران ایرانی باید گوش به زنگ باشند. درنهایت هم تقاضای کمک از مردم کرد و مدعی شد که در مقابل این سونامی باید ایستاد؛ اما آیا واقعا طوفانی در راه بود؟

گاف خانم میهمان

اول این‌که میهمان برنامه مدعی شد که بین ١۴۶ نفر در یک کلینیک آمریکایی زنده مانده اما هیچ مرکز تحقیقاتی نامی از او نبرده بود و این ادعا جایی ثبت نشده بود و او فقط مسئول یک وب‌سایت «آموزش سلامت جنسی» بود؛ همین. دوم این‌که قبلا در گفت‌وگوهای خود با رسانه‌های دیگر هیچ اشاره‌ای به این ماجرا نکرده بود. و سوم و تأسف‌بارتر این‌که در گفت‌وگو با رادیو زمانه مدعی شده بود که جانباز جنگ است؛ آن هم قربانی بمباران شیمایی تهران! در حالی ‌که اصلا بمباران شیمیایی در تهران صورت نگرفته و اگر هم بود، سن او به جنگ نمی‌خورد. چهارم این‌که «HPV» اصولا بیماری ژنتیکی نیست؛ نوعی بیماری خودایمنی است که از طریق مقاربت و تماس‌های جنسی یا روابط پرخطر اینچنین به وجود می‌آید. با این حال، بعد از حضور این میهمان پرحاشیه در استودیوی ماه‌ عسل، مبلغ ۶٠٠‌میلیون تومان از مردم جمع‌آوری شد که ادعا می‌شد برای واکسن HPV است.

واکنش‌ها

بعد از پخش این برنامه در تلویزیون مختصصان مختلف درباره HPV اظهارنظر کردند و کار به جایی رسید که همایون ‌هاشمی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: «طرح اظهارات تخصصی از سوی افراد غیرمتخصص و غیرپزشک از تریبون‌های عمومی مورد تأیید نیست و نباید با اظهارات غیرکارشناسی به نگرانی مردم دامن زد. تولید این واکسن در اولویت ۶۰ تا ۷۰ وزارت بهداشت قرار دارد و درواقع نیاز به تولید واکسن پنوموکوک (سینه پهلو) و روتاویروس (عفونت کودکان) بیشتر دیده می‌شود. البته مخالف تولید این نوع واکسن نیستیم اما در شرایط فعلی در اولویت قرار نداشته و نمی‌توان منابع تولید آن را تأمین کرد.»

ورود دادستان کل کشور

در پی پخش این برنامه، روز گذشته معاونت حقوق عامه دادستانی کل کشور پس از انجام بررسی‌های لازم و اعمال و اعلام نظر کارشناسان و متخصصان ذیربط در خصوص کذب بودن مطالب و ادعاهای مطرح‌شده در آن برنامه، گزارشی به دادستان کل کشور ارایه داد. به دنبال این بررسی‌های اولیه، دادستان عمومی و انقلاب تهران نیز از سوی دادستان کل کشور مامور شد برابر با مقررات، در اسرع وقت و با توجه به آثار و تبعات ادعاهای مطرح شده در آن برنامه در جامعه، موضوع را پیگیری و تعقیب کند و نتیجه نیز برای عموم اعلام شود. حجت‌الاسلام‌والمسلمین منتظری همچنین دستور داد نسبت به وجوه جمع‌آوری شده نیز برابر مقررات اقدام و از تضییع حقوق عامه جلوگیری شود.

انتهای پیما/321


مطالب مرتبط:
نظرات بینندگان

نظری ثبت نشده است

  ارسال دیدگاه

  توجه نمایید
  • در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • «خوبان خبر» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • خوبان خبر از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
  • تنها خالی نماندن متن دیدگاه الزامی است.
  • telegram khoobankhabar

    telegram khoobankhabaradvads