کد خبر: 137967 - تاریخ: سه‌شنبه، 25 آوریل 2017 - 12:02

رتبه ایران در تجارت فرامرزی در سه سال گذشته ۲۲ پله سقوط کرد

گزارش بانک جهانی حاکی‌ست رتبه ایران در تجارت فرامرزی از بین ۱۹۰ کشور فعال در امر تجارت در سال گذشته میلادی ۱۷۰ شده که نشانگر سقوط ۲۲ پله‌ای ایران نسبت به سال ۲۰۱۴ میلادی است.

به گزارش خوبان، یکی از اصلی‌ترین راه‌های ارزیابی میزان سهولت در امر صادرات و واردات یا به طور کلی امر تجارت در جهان شاخص تجارت فرامرزی نام دارد.

این شاخص نتیجه ارزیابی دو موضوع اصلی تجارت یعنی میزان زمان و هزینه مصرف شده برای صادرات و واردات است.

بنا به گزارش بانک جهانی در سال ۲۰۱۷ رتبه ایران در تجارت فرامرزی از بین ۱۹۰ کشور فعال در امر تجارت در سال گذشته میلادی ۱۷۰ شده که نشانگر سقوط ۲۲ پله‌ای ایران نسبت به سال ۲۰۱۴ میلادی و شروع فعالیت پنجره واحد گمرک است.

در این شاخص هزینه واردات در ایران ۸۵۱ دلار معادل دو میلیون هشتصد هزار تومان و هزینه صادرات ۷۰۸ دلار معادل یک میلیون و ۹۰۰ هزار تومان برآورد شده است.

در موضوع میزان زمان صرف شده برای تجارت در شاخص تجارت فرامرزی، زمان ۴۱۱ ساعت برای واردات و ۲۵۳ ساعت برای صادرات عنوان شده است که این مهم ایران را در زمره ضعیف‌ترین کشورها در تشریفات گمرکی و بورکراسی های اداری قرار می‌دهد.

پیش‌تر مسعود کرباسیان رییس کل گمرک در همایش ملی بهبود فضای کسب و کار در سال جاری گفته بود: صادرکنندگان و واردکنندگان در پنجره واحد گمرک می‌توانند به ترتیب در مدت ۲۴ و ۴۸ ساعت به فعالیت پردازند.

بنابراین گزارش به نظر می‌رسد گمرک جمهوری اسلامی ایران باید توجه خود را معطوف به بهبود معیار سنجش بین المللی این حوزه یعنی شاخص تجارت فرامرزی کنند که طی سه سال با سقوط آزاد ۲۲ رتبه‌ای همراه نباشد.

منبع: فارس

 

انتهای خبر/


مطالب مرتبط:
نظرات بینندگان

نظری ثبت نشده است

  ارسال دیدگاه

  توجه نمایید
  • در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • «خوبان خبر» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • خوبان خبر از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
  • تنها خالی نماندن متن دیدگاه الزامی است.
  • telegram khoobankhabar

    telegram khoobankhabaradvads